Ce reguli este bine să respecți în ziua de miercuri pentru a avea noroc în casă?
Reguli pe care să le respecți miercurea pentru a avea noroc
De-a lungul timpului, oamenii au dobândit mai multe credințe, obiceiuri și tradiții pe care le respectă cu sfințenie, pentru a se asigura că totul merge bine și nimic nu le va strica ziua.
Miercuri e ziua Maicii Domnului, iar în această zi este bine să postești în cinstea ei.
Citește și: Sărbătoare 12 mai 2023: Este cruce neagră în calendarul ortodox!
Se zice că miercuri, cea de-a treia zi a săptămânii, este una dintre acele zile la care trebuie să fim atenți, ca nu cumva să încălcăm vreo tradiție și să atragem asupra noastră ghinionul, iar dacă ești o persoană mai superstițioasă, merită să ții cont de ceea ce vom prezenta, pentru a te asigura că faci totul așa cum trebuie.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Cine postește în această zi, va avea parte de liniște sufletească, de împăcarea că a făcut Voia Domnului și de siguranța că familia lui va fi ferită de rele și boli.
În tradiția românească se spune că miercuri era ziua în care ţăranii posteau pentru Maica Domnului, ziua în care se puneau cloşti şi în care se începea aratul.Din bătrâni se spune că nu este bine ca miercurea să te speli pe cap, să îți tai unghiile sau să se spele hainele pentru că riști să te îmbolnăvești sau riști să rămâi văduv devreme. Femeile nu trebuie să muncească sau să coase azi, deoarece le-ar ieși bube pe mâini și se vor îmbolnăvi.
Majoritatea superstițiilor țin de Sfânta Miercuri. Conform unora, aceasta era o femeie bună, credincioasă, slabă și necăjită, care avea 9 fete, alături de care locuiește în cer. Conform altor tradiții, este o femeie rea, care aduce asupra ta ghinion dacă nu îi respecți ziua așa cum se cuvine.Ce rugăciune este bine să citești miercurea ca sa ai noroc în casă?
Ca să le meargă bine, creștinii ortodocși citesc următoarea rugăciune:
„Doamne Atotputernice şi Atotîndurate, îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul! Primește, Doamne, această mică rugăciune a mea şi umilită a mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat
fără de număr. La Tine, Preabunule Mântuitor, am toată nădejdea şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă învredniceşti Împărăției Tale. Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele. Amin.”Sursă: doxologia.ro