Ce nu trebuie să facem în Postul Adormirii Maicii Domnului. Este păcat să facem aceste lucruri

Autor: Bianca Vidoi

Ce nu trebuie să facem în Postul Adormirii Maicii Domnului

Sursa: Pexels.com

Postul Adormirii Maicii Domnului a început la data de 1 august, iar acesta ține până la data de 15 august.

În timpul Postului Adormirii Maicii Domnului, ce ține două săptămâni, credincioșii se pregătesc pentru două mari praznice, Schimbarea la Faţă, ce are loc la data de 6 august și Adormirea Maicii Domnului, ce este sărbătorită la data de 15 august, atunci când se termină și acest post. Iată nu trebuie să facem în Postul Adormirii Maicii Domnului.

Citește și: Schimbarea la Față 2023: Ce nu este bine să faci în această zi? Dezlegare la pește pentru cei care țin post

Ce nu trebuie să facem în Postul Adormirii Maicii Domnului

Postul Adormirii Maicii Domnului se desfășoară între 1 și 14 august 2023, iar aceste două săptămâni, credincioșii trebuie să țină cont de anumite reguli pe care Biserica Ortodoxă Română le are pentru această perioadă importantă a anului. În timpul acestui post, creștinii ortodocși trebuie să evite consumul produselor care conțin lapte, ouă și carne, dar și a preparatelor ce pot conține aceste ingrediente.

În zilele de marți și joi din timpul Postului Adormirii Maicii Domnului, credincioșii sunt încurajați să mănânce legume fierte, fără untdelemn, iar în zilele de sâmbătă și duminică, aceștia au dezlegare la untdelemn, pește și vin. Românii nu trebuie să țină cont doar de anumite reguli ce acoperă alimentele pe care le consumă, aceștia trebuie să țină cont și de acțiunile pe care le fac în aceste două săptămâni.

În timpul Postului Adormirii Maicii Domnului este strict interzisă împreunarea dintre femeie și bărbat, iar la lista păcatelor trupești se mai alătură și consumul de alcool, dar și fumatul, acțiuni ce trebuie evitate în aceste două săptămâni. Nunțile, botezurile și cumetriile sunt interzise în această perioadă, mai exact 1 august- 15 august 2023, iar hainele nu trebuie să fie spălate de mână pe parcursul Postului Adormirii Maicii Domnului și nu se lucrează la câmp. 

Oamenii trebuie să nu se laude în timpul acestui post, dar nici să ceară lucruri cu împrumut, fie că ne referim la bani sau la alte obiecte. Se mai spune că nu este bine ca oamenii să doarmă pe prispa casei, dar nici să se scalde în apele râurilor spurcate de cerbi, relatează ego.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Schimbarea la Față a Domnului 2023: Este sărbătoare mare în calendarul ortodox. Ce nu ai voie să faci în această zi sfântă?

Rugăciune pentru Postul Adormirii Maicii Domnului 

În timpul Postului Adormirii Maicii Domnului, credincioșii se roagă mult mai puternic, iar începând cu data de 1 august, aceștia rostesc o rugăciune specială, atunci când simt nevoia.

Rugăciunea pe care o rostesc în această perioadă se spune că îndeplinește orice dorință și îi este închinată Sfintei Maria. 

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).

Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale. Amin!”, potrivit a1.ro

Citește și: Postul Sf Marii 2023: Zile cu dezlegare la pește în postul Adormirii Maicii Domnului