Ce NU trebuie să lipsească de pe masa de Paște! Care sunt mâncărurile specifice sărbătorii Învierii Domnului

Author: Andrei Ionescu

Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște

Sursa: pexels.com

După un Post al Paștelui de 40 de zile, greu de ținut, românii de-abia așteaptă masa de Paște 2022.

Ca în fiecare an, potrivit tradițiilor legate de Paște, de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească mai multe alimente, specifice acestei sărbători.

Cele mai cunoscute alimente de pe masa de Paște sunt chiar ouăle roșii, care nu trebuie sub nicio formă să lipsească. Dintre alimentele specifice Paștelui mai fac parte drobul, friptura de miel (în general preparatele din carne de miel, precum stufatul de miel), drobul și pasca cu brânză și stafide.

În afară de alimentele specifice mesei de Paște putem consuma și alte alimente, care nu au neapărat legătură cu sărbătoarea Învierii Domnului: friptură de porc sau pasăre, pește, cozonac, diverse mezeluri, brânză și multe altele. 

Putem mânca de Paște 2022 și tot felul de prăjituri. Mare atenție însă să nu exagerăm cu mâncarea și băutura! Avertismentul li se adresează mai ales celor care au ținut Postul Paștelui 2022, îndelungat.

 

Drob gustos fără carne. Rețete rapide și delicioase pentru masa de Paște

Drob fără carne cu legume pentru masa de Paște

Iată o rețetă interesantă de drob (fără carne) însă, pe care o puteți face pentru masa de Paște 2022. Rețeta îi aparține site-ului cu specific culinar  aromaverde.ro:

Ingrediente:

250 grame de morcov ras mare

200 grame de ardei gras roșu tocat mărunt

150 grame de țelină rasă mărunt

50-100 grame de rădăcină de pătrunjel rasă mărunt

1 legătură de ceapă verde

1 legătură de mărar

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

1 legătură de pătrunjel verde

3 linguri de făină de năut

2 linguri de drojdie inactivă

1 lingură de tărâțe de psyllium

1 lingură de mix de

condimente pentru drob (sare, usturoi uscat, muștar, boia de ardei dulce, coriandru, chili, piper negru, ghimbir, ceapă uscată, cimbru, ienibahar, frunze uscate de pătrunjel)

1 linguriță de boia de ardei dulce

1 lingură de ulei de măsline

sare, dacă mai este necesar

Preparare:

Toate legumele mărunțite și rase pe răzătoare se amestecă bine cu uleiul și ingredientele uscate, acestea din urmă se adaugă treptat, până încep să se lege. Se unge o tavă de chec sau ce aveți la îndemână cu ulei de măsline, se pune compoziția în tavă și se dă la cuptor pentru 1 oră la 180°C.

Mai multe rețete interesante pentru masa de Paște puteți citi aici

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.