8 Martie- Ziua Internațională a Femeii. Ce semnificație are această zi și ce nu trebuie să-ți lipsească din casă pe 8 martie? Este simbol al speranței, fertilității și prosperității.
8 Martie. Ziua Femeii
8 Martie- Ziua Internațională a Femeii, ziua în care curajul, puterea și rolul deosebit al femeii în societate este recunoscut și sărbătorit.
Prima Zi naţională a femeii a fost marcată în Statele Unite, la 28 februarie 1909. Partidul Socialist a desemnat această zi în amintirea grevei din 1908 a muncitorilor din industria textilă din New York, în care femeile au protestat împotriva condiţiilor de muncă.
În România, la 7 martie 2016, a intrat în vigoare Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie- Ziua femeii şi 19 noiembrie- Ziua bărbatului.
Ziua de 8 martie are o însemnătate deosebită pentru toate femeile din întreaga lume, deoarece comemorează atât realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.
Ziua Mamei nu se sărbătorește pe 8 martie
Ziua Mamei este o sărbătoare diferită de Ziua Internațională a Femeii și nu se sărbătorește pe data de 8 martie
Ziua Mamei este o sărbătoare dedicată mamelor și maternității, sărbătorită la aceași dată în peste 70 de state ale lumii.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Ziua Mamei a fost legiferată ca sărbătoare în România începând cu anul 2010 și este o sărbătoare dedicată mamelor și maternității, diferită de Ziua Internațională a Femeii, care se sărbătorește pe 8 martie. Ziua Mamei se sărbătorește în prima duminică a lunii mai, atât în România cât și în peste 70 de state ale lumii.
Ce nu trebuie să-ți lipsească din casă de 8 Martie. Aduce noroc de Ziua Femeii
Simbol al al speranței, fertilității și prosperității, laleaua nu trebuie să lipsească din casă de 8 Martie, potrivit superstiției. Asociată cu prietenia, căldura sau cu noile începuturi, laleaua este o floare îndrăgită în întreaga lume.
În Turcia, de exemplu, laleaua este considerată floarea lui Dumnezeu, datorită asemănarii numelui (în lb. turcă, laleleaua= laleh) cu Allah.
Laleaua se află pe locul trei într-un top, clasament al celor mai populare flori, după trandafir și crizantemă și, în funcție de culoare, ea poate transmite diferite mesaje, scrie magnolia.ro.
Lalelele roșii sunt asociate cu dragostea. Poate fi vorba despre dragoste la început de drum, fiind, de multe ori, și preferatele tinerilor îndrăgostiți, dar și despre o dragoste matură, lalelele roșii simbolizând profunzimea sentimentelor și durabilitatea lor.
Lalelele galbene sunt perfecte dacă vrei să-ți surprinzi o prietenă cu un buchet de flori. Este darul ideal când vrei să aduci un zâmbet fără un motiv anume, dar sunt potrivite și pentru a transmite gânduri de însănătoșire grabnică pentru cineva care trece printr-un moment dificil din punct de vedere al sănătății.
Se mai spune că este bine să plantezi lalele galbene în propria grădină deoarece îți vor aduce prosperitate.
Lalelele roz reprezintă un simbol al tinereții, fericirii și încrederii și sunt foarte potrivite dacă vrei să spui cuiva „Felicitări!”.