Ce nume se sărbătoresc de Rusalii? Spune-le ”La mulți ani”!

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 02 iun 2023, 11:15
Ce nume se sărbătoresc de Rusalii
Sursa: PixaBay

Pogorârea Sfântului Duh sau Rusaliile se sărbătoresc la 50 de zile de la Învierea Domnului, iar aceste nume își sărbătoresc onomastica.

Rusaliile se sărbătoresc în anul 2023 la data de 4 iunie, la 50 de zile de la Paște și 10 zile de la Înălțarea Domnului. Iată ce nume își celebrează onomastica în această zi de sărbătoare.

Citește și: Zile libere iunie 2023: Idei de destinații de călătorie pentru această mini-vacanță

Ce nume se sărbătoresc de Rusalii

Rusaliile sunt cunoscute sub mai multe denumiri, precum Sărbătoarea Săptămânilor, Sărbătoarea Recoltei și Sărbătoarea celor dintâi roade, iar în această zi sfântă, credincioșii sunt recunoscători pentru grâul nou al recoltei de grâu de vară și aduc ofrande pentru acest lucru. La data de 4 iunie, credincioșii își sărbătoresc onomastica.

Nu multe persoane știu că astăzi se sărbătoresc trei nume destul de întâlnite în România, mai exact Roxana, Rusalin, sau Ruxandra.

Numele Roxana vine din slavă și înseamnă sclipire sau strălucire, însă aceasta nu este singura însemnătate pe care acest nume o are. Roxana este un nume deviat din numele grecesc Rhōxanē, nume ce în latină este Roxana, mai exact numele pe care soția lui Alexandru cel Mare l-a avut.

În această zi sfântă, credincioșii merg la biserică pentru a lua parte la slujba de Liturghie, moment în care sunt binecuvântate frunzele de nuc sau de tei, ceea ce înseamnă limbile de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinților Apostoli.

După această slujbă, oamenii dau de pomană diferite oale de lut cu mâncare pentru persoanele mai puțin norocoase, însă este foarte important să nu cunoască persoanele cărora le dau de pomană.

Citește și: Vacanța de 1 iunie- Rusalii 2023: Câte zile vor sta elevii acasă?

Mesaje de ”La mulți ani” pentru sărbătoriții de Rusalii

Dacă cunoașteți persoane care să poarte unul dintre cele trei nume ce se sărbătoresc cu ocazia Rusaliilor la data de 4 iunie 2023 sau aveți membrii familiei care își celebrează onomastica în această zi sfântă, puteți să le oferiți cele mai frumoase mesaje ce se găsesc în această listă.

 

Trandafirii pe care i-ai adunat în cununa vieţii tale, lasă-i astăzi să se împletească într-un buchet al împlinirii.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Fie că florile iubirii să-ţi împodobească viaţă şi să-ţi vezi împlinite toate orintele.

Îţi doresc o oră de linişte, o zi de pace, o săptămână de soare, un an de iubire, un veac de sănătate şi un mileniu de bani. La Mulţi Ani!

Îţi urez că toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii şi realizări astfel încât acest nou an să îţi umple sufletul de voie bună. La mulţi ani!

Să trăiești cu numele! Îți doresc din suflet ca visurile să îți devină realitate, ai parte de multă iubire din partea celor dragi și să ai sănătate! La mulți ani, Roxana!

Draga mea prietenă, Ruxandra! Îți doresc să te bucuri și să zâmbești în această zi minunată de Rusalii! Să ai parte de multe raze de soare, bucurie cât cuprinde, să ai inima plină de speranță și fericirea să apară în viața ta la orice pas. La mulți ani!

La mulți ani, Roxana! De ziua numelui să ai parte de multă fericire, realizări și să te bucuri mereu de orice lucru frumos care apare în viața ta!

Îţi doresc că toate zilele ce vin să fie încărcate de bucurii şi realizări astfel încât acest nou an să îţi umple sufletul de voie bună. La mulţi ani!

De ziua numelui tău cele mai frumoase dorințe să devină realitate. La mulți ani!

Îți doresc ca ziua numelui tău să îți aducă o rază de soare, să ai inima plină de speranță și bucurie, iar în viitor să ai parte numai de fericire. La mulți ani!

Citește și: Rusalii 2023: Tradiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci în această zi?

 

Surse: impact.ro, playtech.ro