În casele celor ce îi poartă numele Sfântului Nicolae este zi de sărbătoare, iar aici este lista cu numele ce își celebrează onomastica la data de 6 decembrie.
Citește și: Mesaje Sfântul Nicolae 2022. Cele mai frumoase urări pentru persoanele dragi
Nume ce sunt sărbătorite de Sfântul Nicolae
O mare parte din populația țării sunt mândri să îi poarte numele Sfântului Nicolae sau un nume derivat din acesta, iar la data de 6 decembrie, peste 790.000
În urma datelor oferite în anul 2013 de Ministrul Afacerilor Interne, în țara noastră sunt aproximativ 796.000 de persoane ce îi poartă numele Sfântului Nicolae sau un nume derivat din acesta. Dintre aceste persoane, 509.656 bărbați și 286.385 femei își celebrează onomastica în această zi sfântă.
Numele care se sărbătoresc de Sfântul Nicolae sunt:
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
- Nicolae;
- Niculai sau Neculai;
- Nicuşor;
- Niculae;
- Nicu;
- Nicolaie;
- Niculaie;
- Nicola;
- Nicoleta;
- Niculina sau Nicolina;
- Niculiţa sau Neculiţa;
- Nicole sau Nikole;
- Nicola sau Nikola;
- Neculina sau Necolina.
Aceste nume vor primi cele mai frumoase urări și mesaje la data de 6 decembrie, atunci când este sărbătorit Sfântul Nicolae, iar această zi pică în anul 2022
într-o zi de marți.Ce semnificație are numele Nicolae
Numele ,,Nicolae” vine din greacă, de la ,,Nikolaos”, ce este compus din cuvintele „nike”, ce înseamnă victorie și „laos”, ce înseamnă popor.
Numele Nicolae înseamnă astfel „învingătorul oamenilor/poporului”.Numele Sfântului Nicolae ne amintește de faptul că nu trebuie să fim egoiști, să ne intereseze doar binele nostru și al celor apropiați nouă. Acest nume sfânt are o semnificație aparte, ne arată că trebuie să încercăm să îi ajutăm pe cei din jurul nostru așa cum putem, chiar dacă asta înseamnă un zâmbet sau un sfat venit din inimă.
Sfântul Nicolae s-a născut în jurul anului 280, în localitatea Patara, în provincia Lichia, într-o familie cu posibilități financiare. Cu toate că acesta provenea dintr-o familie foarte bogată, după ce aceștia au murit, Sfântul Nicolae a împărțit averea sa săracilor și el s-a călugărit. După ce a ajuns mitropolit, acesta a putut să îi ajute pe cei ce aveau nevoie mult mai mult ca înainte, cu sfaturi, rugăciuni, bani și merinde.
Bunătatea pe care a oferit-o Sfântul Nicolae și toate aspectele importante pe care le învățam de el sunt celebrate în fiecare an, la data de 6 decembrie.Citește și: Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nicolae
Sursa: dexologia.ro, libertatea.ro, mai.gov.ro