Ce obiect avea la el tânărul de 19 ani care și-a pierdut viața în submarinul care se îndrepta spre Titanic. Voia să doboare un record mondial

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 26 iun 2023, 10:01

Suleman nu voia să urce în submarin, deoarece era „îngrozit” de idee

Sursa: DAWOOD HERCULES CORPORATION

Suleman Dawood se numără printre cele cinci persoane care au murit în submarinul care se îndrepta spre Titanic, atunci când submersibilul a făcut implozie. În ultimele sale clipe, acesta a avut asupra lui un obiect cu care spera să doboare un record mondial. 

Suleman Dawood, tânărul de doar 19 ani, care a murit în submarinul OceanGate, în timp ce acesta se îndrepta spre Titanic, avea la el un obiect cu care spera să doboare un record mondial. Mătușa acestuia a spus că era „îngrozit” de ideea de a coborî aproximativ patru km, în Oceanul Atlantic.

Obiectul pe care tânărul de 19 ani îl avea la el, în submarin

Suleman Dawood nu a vrut să urce în submarin, dar a acceptat acest lucru de dragul tatălui său, care era pasionat de istoria vasului. În timp ce se afla în submarin, acesta avea la el un cub rubik, vrând să doboare un record mondial, conform BBC. Suleman depusese o cerere la Guiness World Records, iar Shahzada Dawood, tatăl său, adusese un aparat foto, pentru a surprinde momentul.

Citește și: Incredibil cine sunt persoanele de la bordul submarinului care s-a pierdut în preajma epavei Titanicului. La bord, se afla și șeful celebrului Institut SETI, de căutare a vieții extraterestre

„A spus: «Voi rezolva Cubul Rubik la 3.700 de metri sub apă, la Titanic»”, a povestit mama tânărului. Ea și soțul ei ar fi trebuit să participe împreună la expediție, dar, din cauza pandemiei de COVID, au tot amânat-o, iar ea i-a cedat locul fiului său.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Suleman Dawood nu voia să urce în submarinul OceanGate

Suleman nu voia să urce în submarin, deoarece era „îngrozit” de idee, dar a acceptat să facă acest lucru, de dragul tatălui său, ca un cadou de Ziua Tatălui. Potrivit mătușii sale, tatăl tânărului era de-a dreptul „obsedat” de Titanic, încă de când era mic. 

„Simt că am fost prinsă într-un film foarte prost cu o numărătoare inversă, dar nu știai la ce numărai invers. Personal, mi s-a părut dificil să respir gândindu-mă la ei. Nu m-am gândit niciodată că voi avea o problemă cu respirația. A fost diferit de orice experiență pe care am avut-o vreodată”, a mai povestit aceasta, pentru un post TV.

Citește și: Ce a fost "implozia catastrofală" a submersibilului Titan?

Implozia a avut loc duminică, 18 iunie, la aproximativ două ore de când submarinul a început scufundarea în Oceanul Atlantic. În momentul tragediei, mai aveau mai puțin de 500 de metri până la epava Titanicului.

Christine Dawood, mama lui Suleman, și fiica ei se aflau pe Polar Prince, nava de sprijin a submarinului, atunci când au fost informate că s-au pierdut comunicațiile cu submersibilul Titan.

Stockton Rush, directorul companiei OceanGate, omul de afaceri britanic Hamish Harding și Paul-Henry Nargeolet se aflau și el în submarin, atunci când implozia s-a produs. 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.