Ce oraș din România are cea mai ridicată rată a divorțurilor. Care sunt cele mai întâlnite motive ale separărilor

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 03 nov 2023, 06:20

Ce oraș din România are cea mai ridicată rată a divorțurilor

Sursa: PixaBay

Rata divorțurilor a crescut în ultimii ani, mai ales în perioada pandemiei de coronavirus, iar acest oraș este primul în clasamentul separărilor.

Multe cupluri au întâlnit diferite probleme în ultimii ani, însă nu toate au reușit să treacă peste acea perioadă dificilă, iar acest oraș din țară are cea mai ridicată rată a divorțurilor.

Citește și: De câte ori și de ce a divorțat Adriana Bahmuțeanu de Silviu Prigoană. „M-a bătut cu pliciul, recunosc…”

Ce oraș din România are cea mai ridicată rată a divorțurilor

În ultimii ani, mai ales în perioada pandemiei, cuplurile au fost puse la încercare, mai ales din cauza faptului că aceștia au fost nevoiți să stea mult mai mult timp împreună, iar acest lucru le-a afectat relațiile.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Național de Statistică, Bucureștiul este orașul în care s-au înregistrat cele mai multe divorțuri, anul trecut înregistrându-se șase divorțuri pe zi.

În anul 2021, un studiu realizat de INS arată că s-au înregistrat 2.600 de divorțuri în acest oraș.

Acest lucru se întâmplă deoarece tinerii se decid mult mai rapid să apeleze la un divorț atunci când apar neînțelegeri, față de persoanele trecute de 35 de ani, ce decid să mai ofere o șansă poveștii de iubire.

Citește și: Georgiana Lobonţ, primele declarații după ce soțul ei a anunțat că divorțează: "Începem treaba foarte curând"

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

De ce decid cuplurile să divorțeze

Iubirea este un sentiment unic, frumos pe care oamenii îl pot simți chiar și de mai multe ori în viață. Căsătoria este un legământ între două persoane ce simt un puternic sentiment de dragoste, dar și o responsabilitate, de aceea nu trebuie să fie frică să vă despărțiți.

Un motiv pentru care multe cupluri aleg să meargă pe drumuri diferite este că nu mai împărtășesc aceleași planuri de viitor.

O persoană alege să se gândească la viitor, să facă economii, iar cealaltă alege să trăiască în prezent, fără a pune viitorul pe primul loc. Oamenii se schimbă, iar perspectivele voastre asupra vieții se pot schimba și ele, cu înaintatul în vârstă.

Cuplurile, după o anumită perioadă, încep să își rezolve toate problemele pe un ton mai ridicat, iar acesta nu este un lucru bun. Un mod benefic de a comunica cu persoana iubită este printr-un ton calm pentru a putea fi înțelese exact toate sentimentele și părerile voastre, iar dacă discuțiile se transformă în ceartă, atunci cuplurile

încep să își pună semne de întrebare.

Un alt motiv pentru care cuplurile aleg să se separe este deoarece au ajuns să fie prea dependente. Cele două persoane din relație nu mai au interese separate, dar nici opinii și păreri. Când cei doi vor ieși separat nu se vor mai simți în largul lor, astfel simțindu-se ca și cum și-au pierdut identitatea.

Citește și: Cristi Minculescu a divorțat după 40 de ani și și-a refăcut viața. În urmă cu câțiva ani, fosta parteneră i-a salvat viața

Surse: eva.ro, fanatik.ro