Ce oraș va deveni cel mai sigur din țară? Se investesc 9.000.000.000 de euro pentru dezvoltarea celebrului oraș din România

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 03 sep 2024, 10:46

Ce oraș va deveni cel mai sigur din țară

Sursa: Unsplash

Românii își doresc să locuiască în orașe sigure, dar și dezvoltate din toate punctele de vedere, astfel încât să se bucure de condiții cât mai bune de trai.

Tot mai mulți români se gândesc la siguranța de care au nevoie atunci când aleg să se mute într-un oraș nou, dar și la toate posibilitățile pe care le au la dispoziție în noul oraș pe care îl numesc „acasă”. Acesta este motivul pentru care s-a decis ca în acest oraș important din România să se investească 9.000.000.000 de euro pentru a le oferi toate condițiile oamenilor ce își doresc să își schimbe viața și să se mute.

Care este orașul ce va deveni cel mai sigur din țară?

Orașul Constanța o să se transforme foarte mult în următorii ani, iar deși românii sunt deja atrași de tot ceea ce are de oferit acest oraș, mereu este loc de mai bine, iar dezvoltarea acestuia este abia la început. Se vor investi 9.000.000.000 de euro, din bani publici și privați, pentru dezvoltarea celebrului oraș din România, sumă ce va pune orașul Constanța în vârful listei celor mai sigure orașe din țara noastră.

Cele 9.000.000.000 de euro vor asigura autostrăzi care să faciliteze accesul în orașul Constanța, dar și finalizarea dezvoltării terminalelor specializate în portul Constanța Sud-Molurile IIIS. Energia, agricultura, transportul maritim, securitatea și turismul sunt doar câteva din punctele pe care se pune accentul în proiectul de dezvoltare al orașului Constanța.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

Citește și: Crește prețul apartamentelor din România: Care sunt orașele cu cele mai mari cereri de cumpărare în 2024

Primii pași pentru dezvoltarea orașului Constanța au început în urmă cu câteva luni, atunci când CNAIR a lansat o licitație pentru proiectarea și execuția Alternativei Techirghiol-30, 59 de kilometri ce vor lega Constanța de Olimp. Contractul acestei zone se întinde pe 12 luni, ca interval de proiectare și 36 de luni ca interval de execuție.

”Proiectul de infrastructură aduce noi oportunități pentru sectorul hotelier și rezidențial în zona de sud a litoralului românesc”,  apare într-un raport al celor de la  Romania Property Club.  

Constanța va găzdui 10.000 de soldați

Contractul o să înceapă în 2025, atunci când principalele obiective se vor baza pe dezvoltarea în sectorul hotelier și rezidențial, unde sunt deja așteptate noi firme, Crowne Plaza și Radisson BLU.

Compania de consultanță în turism, Est Hospitality, arată că peste 1.000 de camere de hotel afiliate internațional sunt în dezvoltare în Constanța, iar compania Iulius își va extinde activitatea.

Peste 10.000 de soldați sunt așteptați în Constanța, alături de familiile lor, motiv pentru care se pune accent și pe dezvoltarea educațională și culturală a orașului de la malul Mării Negre.

Compania Iulius, într-un parteneriat cu Oil Terminal, vor dezvolta 38 de hectare de teren, aflate în apropiere de port și gară, zonă în care vor fi create grădini urbane, birouri, zone de shopping, dar și de divertisment, potrivit fanatik.ro.

 


Cum vor liberalii să schimbe legea ca să ajungă Klaus Iohannis senator. Președintele ar putea candida fără a fi nevoit să demisioneze SURSE

Cum vor liberalii să schimbe legea ca să ajungă Klaus Iohannis senator. Președintele ar putea candida fără a fi nevoit să demisioneze SURSE