Ce partid ocupă prima poziție și care este ordinea pe buletinul de vot la Alegerile Parlamentare

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 02 dec 2020, 16:09
buletin de vot pentru alegerile parlamentare 2020 Foto(6)
Care este ordinea partidelor pe buletinele de vot la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie 2020.

Pe data de 6 decembrie, românii își vor exprima din nou votul, de această dată in cadrul Alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților.

Cetatenii români vor participa in data de 6 decembrie la Alegerile Parlamentare 2020, in cadrul carora vor putea vota viitorii senatori si deputati ai Romaniei pentru urmatorii 4 ani.

Care este ordinea pe buletinul de vot la Alegerile Parlamentare

În urma procesului verbal încheiat cu ocazia tragerii la sorți a ordinii candidaților pe buletinele de vot pentru circumscripția electorală 43 Diaspora am aflat ordinea partidelor pe buletinele de vot prin corespondenta. 

Astfel, prima poziție pe buletinul de vot este ocupata de Partidul Pro România. Ultimele locuri vor fi ocupate de partidele politice, altele decât cele parlamentare. Iar pe lourile doi și trei se vor afla Partidul Mişcarea Populară şi, respectiv, Partidul Social Democrat, conform ordinii stabilite marţi prin tragere la sorţi. In continuare, locul patru va fi ocupat de Alianţa USR PLUS, urmata de Uniunea Democrată Maghiară România, pe locul cinci şi Partidul Naţional Liberal, pe locul șase.

Citeste si: Cum poți afla care este secția ta de votare la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie?

Citeste si: Cum arată ultimele sondaje pentru Alegerile Parlamentare din 6 decembrie. Cât la sută au PSD, PNL sau USR

Citeste si: Câți bani primesc, de fapt, membrii secțiilor de votare la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie 2020?

Ordinea partidelor pe buletinul de vot pentru Camera Deputatilor

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, locul șapte și locul opt vor fi ocupate de partidele politice, altele decât cele parlamentare, precum Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor şi, respectiv, Partidul Ecologist Român. Iar intre locurile 9 și 24 se vor situa organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, iar candidaţii independenţi Ştefan Voloşeniuc şi Constantin Darius Radu aflandu-se pe ultimele locuri.

Gasiti AICI si ordinea partidelor pe buletinul de vot pentru Senat

Alegerile Parlamentare din 6 decembrie 2020 se vor desfășura în condiții speciale, autoritățile menționând că vor fi luate toate măsurile necesare, astfel încât sănătatea alegătorilor, dar și a celor aflați în comisiile din secțiile de votare să nu fie pusă în pericol, in contextul pandemiei de coronavirus.

 

 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.