Ce pățesc meditatorii și manichiuristele care nu plătesc taxele la stat. Șeful ANAF: „Orice sumă de bani care se mişcă deja printr-un cont lasă urme”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 30 mar 2023, 01:05

Ce pățesc meditatorii și manichiuristele care nu plătesc taxele la stat. Șeful ANAF: „Orice sumă de bani care se mişcă deja printr-un cont lasă urme”

Sursa: Twitter

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a vorbit despre modalitatea prin care inspectorii ANAF vor verifica anumite persoane fizice și companii selectate.

„Orice sumă de bani care se mişcă deja printr-un cont lasă urme şi este o poveste faptul că dacă ai încasat bani printr-o platformă (de genul Revolut) nu poate afla ANAF, a declarat șeful ANAF, Lucian Heiuș, citat de Adevărul.

Cum vor fi verificați meditatorii și manichiuristele de către ANAF

Cum vor fi verificați meditatorii și manichiuristele de către ANAF
[Sursa: PixaBay- colaj KANAL D]

De la 1 iulie, vor fi efectuate controale de către ANAF, inclusiv asupra persoanelor fizice. Lucian Heiuş a afirmat că vor fi făcute controale și pe litoral, pentru că nu se oferă bonuri fiscale la şezlonguri, aspect sesizat de mai mulți clienți de-a lungul timpului.

Lucian Heiuș a declarat, de asemenea, că manichiuristele şi profesorii care oferă meditaţii trebuie să se aștepte oricând să fie verificați.

Citeste si: Începând cu data de 1 iulie, ANAF dă drumul controalelor în masă, pentru a verifica sursele de venit ale oamenilor

„Ştiţi că declaraţia unică care se depune în 25 mai se referă la anul trecut. Aici a fost vorba, de fapt, de un proiect pilot. În cazul acestor saloare de înfrumuseţare a fost pe Bucureşti şi pe Ilfov. Li s-a trimis o informare.(...) Noi am trimis la nişte segmente de meserii la care aveam informaţii din cadrul industriilor: Nu lucrăm corect, ne plătim chiria, avem oameni angajaţi dar în acelaşi timp, eu sunt la parterul blocului, iar la etajul 3 mai sunt încă două care lucrează fără acte.

Noi atunci am încercat să vedem care ar fi elementele ţintă şi să trimitem şi să le spunem că nu-i corect cum desfășori şi că ar trebui să se autorizeze, să îndeplinească condiţiile ca să respecte legea.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Prevenţia e la fel de importantă ca şi controlul”, a declarat Lucian Heiuș.

„Suntem sesizaţi şi cu profesori care dau meditaţii. Întotdeauna mergem când suntem sesizaţi. O să fim sesizaţi la fel: că i-a făcut o manichiuristă unghiile, s-a infectat, a luat o ciupercă, s-a supărat, ne-a făcut o sesizare.

Citeste si: Cum poți verifica dacă banii tăi sunt falși sau reali. Poliția și BNR îți dau cele mai bune sfaturi

De obicei, sesizările astea sunt la nemulţumirile clienţilor. Obţinem informaţii referitoare la munca la negru din sesizări pe care le fac foştii angajaţi. Eşti obligat să te duci în control. În momentul în care cineva îţi face o reclamaţie, trebuie să te duci”, a mai precizat șeful ANAF.