Ce patesti daca bei APA SFINTITA! Nici nu te asteptai la asta

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 14 nov 2018, 10:47

Potrivit credintei populare, apa sfintita (sau aghiasma, cum este denumita popular) este un mijloc de purificare spirituala si o licoare miraculoasa care poate vindeca trupul de o multime de boli.

Ei bine, oamenii de stiinta au demontat mitul popular conform caruia apa sfintita ne poate vindeca de diverse boli, in urma cercetarilor amanuntite.

Studiile efectuate la Institutul de Igiena si Imunologie Aplicata al Universitatii de la Viena au scos la iveala cateva detalii socante referitoare la compozitia licorii sfinte. In urma analizarii  a mai multor mostre de aghiasma, s-a constatat ca un singur mililitru de apa sfintita poate contine pana la 62 de milioane de bacterii.

Mai mult, 86% dintre esantioanele analizate contineau urme de fecale si bacterii periculoase care pot provoca diaree, crampe abdomniale si febra, precum E. Coli sau Campylobacter. Apa sfintita mai contine si nitrati in cantitati foarte mari, care odatata ajunsi in organism pot provoca afectiuni grave si chiar decesul.

”Populatia trebuie sa fie informata cu privire la riscurile la care se supun cei care consuma apa sfintita.

Este o problema care a fost ignorata total pana acum, dar care este deosebit de grava, mai ales in conditiile in care oamenii au sistemul imunitar din ce in ce mai slab”
, a declarat Dr. Alexander Kirschner, unul dintre microbiologi care au participat la analizarea mostrelor de apa.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.