Ce pățești dacă te prinde Anul Nou fără bani în buzunar. Tradiția care se respectă de Revelion 2022

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 16 dec 2021, 16:31

Motivul pentru care e important ca oamenii să aibă bani în buzunare de Revelion 2022

Sursa: canva.com

Indiferent de zona țării în care locuiesc, românii știu că de Revelion trebuie să aibă bani asupra lor. Ce pățesc cei pe care noul an îi prinde fără bani în buzunare?

Pentru a avea parte de noroc, sănătate și belșug în noul an, românii țin cont de o serie de tradiții și superstiții. Iată de ce este important ca fiecare persoană să aibă bani în buzunare la miezul nopții și ce se întâmplă cu cei care nu țin cont de această superstiție.

Bani în buzunare de Revelion 2022. Ce se întâmplă cu cei care au buzunarele goale la cumpăna dintre ani?

Una dintre cele mai vechi tradiții care se respectă de Revelion 2022 este cea legată de bani. Se spune că la miezul nopții, fiecare persoană trebuie să își pună câte o dorință și să aibă bani în buzunar. Ce se întâmplă cu cei care uită de această superstiție? Ei bine, se crede că cei pe care îi prinde Anul Nou cu buzunarele goale vor avea parte de probleme din punct de vedere financiar.

La polul opus se vor afla cei care vor avea bani în buzunar și asta pentru că ei vor atrage norocul de partea lor și vor avea parte de bogăție și mult belșug în anul ce vine.

Pe lângă bani, pentru a avea parte de noroc și prosperitate în noul an, oamenii ar trebui să aibă în buzunare și câteva boabe de grâu. Grâul este un simbol al bogăției.

Tot pentru noroc și belșug, în noaptea de Revelion se mănâncă 12 boabe de struguri. La cumpăna dintre ani se spune că oamenii ar trebui să poarte o haină roșie. Astfel, ei vor reuși să atragă energiile pozitive, vor ține problemele departe de ei și vor avea parte de foarte mult noroc.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: De ce e bine să mănânci 12 boabe de struguri de Revelion 2022. Numărul are o semnificație aparte

De Revelion 2022 nu se dau bani cu împrumut, iar pe 31 decembrie trebuie achitate toate datoriile

În noaptea de Revelion 2022, dar și pe 1 ianuarie nu se dau bani cu împrumut. Se crede că cei care vor face acest lucru vor avea parte de datorii în anul ce vine și vor fi nevoiți să scoată bani din buzunar pe tot parcursul anului.

Se crede că aduce ghinion să intri în noul an cu datorii, așa că pe data de 31 decembrie 2021 ar trebui achitate toate datoriile.

În prima zi din an nu se duce gunoiul. Deși pare un lucru cât se poate de banal, din bătrâni se spune că cei care fac acest lucru vor alunga belșugul din casa lor.

Pentru noroc atât pe plan personal, cât și profesional, se crede că oamenii ar trebui să mănânce pe 1 ianuarie mazăre.

Boabele de mazăre sunt și ele un simbol al bogăției, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească de pe masa festivă. 

Citeste si: Ce program au magazinele de Revelion 2022. Iată cum vor funcționa supermarketurile pe 31 decembrie și 1 ianuarie

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.