Ce pedeapsă a primit elevul din Târgu Mureș care și-a agresat diriginta, după ce a fost eliberat de polițiști! Decizia a fost luată chiar de profesorii lui

Autor: Diana Ghita

Ce pedeapsă a primit tânărul de 15 ani

Sursa: Adevărul; Știri pe surse; Digi24

Elevul de 15 ani din Târgu Mureș care și-a agresat diriginta a primit o altă pedeapsă, după ce a fost eliberat miercuri de anchetatori. Acesta a fost suspendat timp de cinci zile, la cererea profesorilor.

Un elev din clasa a VIII-a a unei școli gimnaziale din Târgu Mureș și-a bătut cu bestialitate diriginta. Acesta i-a aplicat cadrului didactic multiple lovituri cu pumnii și picioarele, iar în urma atacului femeia a ajuns în spital.

Ce pedeapsă a primit elevul după ce a fost eliberat

În urma episodului de violență din timpul orelor de curs, tânărul de 15 ani a fost imobilizat de către polițiști, iar mai apoi a fost dus la secția de poliție, unde a stat timp de 24 de ore în arest.

Însă, miercuri, pe 13 martie, anchetatorii au decis să-l elibereze.

Deși a fost pus în libertate, cadrele didactice îl consideră, în continuare, un pericol pe minor. Astfel, consiliul profesoral a decis ca elevul să fie suspendat timp de cinci zile. Totuși aceasta nu este singura pedeapsă primită de băiat, întrucât el riscă o nouă sancțiune din partea inspectorilor școlari, după expirarea perioadei de suspendare. 

Citește și: Elevul agresiv care și-a bătut diriginta în timpul orei se întoarce la școală. Adolescentul a stat doar 24 de ore în arest

Întreg incidentul a pornit după ce tânărul s-a enervat pentru că a fost amendat de către organele de poliție. Autoritățile au luat această măsură pentru că elevul s-a urcat pe un dulap din sala de clasă și a arătat semne obscene dirigintei.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Tânărul și-a bătut fără milă diriginta

După ce a fost sancționat de oamenii legii, minorul a reacționat vulcanic și a bătut-o cu pumnii și cu picioarele pe profesoară, iar femeia a ajuns să fie internată în spital, din cauza rănilor provocate de agresor.

Polițiștii au fost sesizați, luni, de către reprezentanții unei unități de învățământ din Târgu Mureș cu privire la faptul că, în cadrul unei ore de curs, de la clasa a 8-a, s-ar afla în derulare un posibil conflict.

Citește și: Un elev din Bacău a amenințat cu cuțitul un profesor, în sala de sport. Minorul de 15 ani a fost reținut

Polițiștii de ordine publică (proximitate), alături de polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au deplasat la fața locului, stabilind faptul că un elev de 15 ani, din clasa a 8-a, s-a urcat în timpul orelor de curs pe un dulap și a arătat gesturi obscene cadrului didactic.

Tânărul a manifestat un comportament necooperant față de polițiști, fiind imobilizat și condus la sediul Poliției municipiului Târgu Mureș, unde a fost invitată și mama acestuia, pentru clarificarea stării de fapt și lămurirea situației. ”, au transmis cei de la IPJ Mureș, conform Observator.