Ce pedeapsă a primit românca din Spania care și-a vândut fetița de 12 în schimbul sumei de 4.000 de euro. Mama susține că a urmat o ,,tradiție”

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 01 mar 2024, 19:12

Ea este românca acuzată că și-a vândut fetița pentru 4.000 euro

Sursa: pexels

Caz revoltător în Spania. O româncă și-a vândut fetița în vârstă de 12 ani în schimbul sumei de 4.000 de euro. Ce pedeapsă a primit din partea judecătorilor?

Vândută de părinți pentru o „tradiție”. O româncă din Spania este acuzată de faptul că și-a vândut copila în vârstă de 12 ani în schimbul a 3.800 de euro. Pusă în fața acuzațiilor, femeia a susținut că este vorba de tradiții, minora fiind pregătită pentru căsătorie. Mama, soțul, dar și alți complici au fost identificați și judecați de către autoritățile spaniole.

Ce pedeapsă a primit mama care și-a vândut fetița în vârstă de 12 ani pentru 4.000 de euro

Potrivit informațiilor apărute în presa spaniolă, o mamă de naționalitate română este acuzată de autoritățile din Spania că ar fi vândut propriul copil de doar 12 ani unei familii pentru o sumă de aproximativ 4.000 de euro. În ciuda acuzațiilor, femeia neagă vehement orice implicare în acest act și susține că fiica sa a ales să plece de bunăvoie la iubitul ei, pentru a începe o viață împreună.

Magdalena, mama fetiței, afirmă că aceasta este o practică tradițională în familiile lor și că nu a încălcat nicio lege sau normă culturală.

Femeia a fost arestată împreună cu alți complici, în urma unei operațiuni ce a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie 2024, operațiune desfășurată de Garda Civilă din Spania a declanșat o operațiune de amploare după ce a primit informații alarmante privind existența unui minor aflat într-o situație critică în orașul Malagon.

Citește și: Ce pedeapsă riscă un cuplu de români care ar fi încercat să cumpere bebelușul unei refugiate din Ucraina. Metoda prin care și-au însușit noul născut

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Potrivit informațiilor furnizate de Digi24, mama a fost condamnată la 17 ani și jumătate de închisoare.

Justificarea judecătorilor a fost evidentă, aceasta fiind considerată mai vinovată decât ceilalți implicați în cazul tragic, deoarece avea statutul de tutore al fetiței și, astfel, avea capacitatea de a decide în numele acesteia. În aceeași ordine de idei, unul dintre membrii familiei cumpărătorului, găsit vinovat după ce a agresat-o sexual pe fetiță, a primit o sentință de 12 ani de închisoare. Tatăl vitreg al fetiței și ceilalți membri ai familiei implicați în acest caz au primit pedepse variind între 5 și 10 ani de închisoare.

Cum a explicat familia minorei suma de 4.000 de euro

În timpul percheziției, s-a descoperit că tatăl vitreg avea asupra sa o sumă de 3.800 de euro. În declarația sa, acesta a afirmat că banii provin din recoltarea măslinelor. Cu toate acestea, agenții care au efectuat percheziția au constatat că afirmația bărbatului era falsă, deoarece acesta nu lucrase la culesul măslinelor și nu putea oferi nicio dovadă verificabilă cu privire la originea banilor.

Citește și: Motivul pentru care un cuplu și-a vândut copilul pentru un telefon. Dorința lor a fost mai presus de propriul bebeluș

Investigațiile ulterioare au evidențiat că suma considerabilă de bani ridica suspiciuni serioase cu privire la legalitatea provenienței lor.

„Nu am greșit cu nimic, fiica mea a vrut să meargă cu iubitul ei la Granada. Este o tradiție culturală”, au fost afirmațiile făcute de familia minorei, potrivit gândul.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?