Ce pedeapsă riscă Mihai Hurmuz Irimia, românul care și-a înjunghiat soția de 170 de ori?

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 27 iul 2023, 11:21

Mihai Hurmuz Irimia și-a ucis soția în vara anului trecut

Sursa: ziarulromanesc.de

Mihai Hurmuz Irimia, românul stabilit în Marea Britanie care și-a ucis soția cu 170 de lovituri de cuțit, află joi, 27 iulie, sentința.

Mihai Hurmuz Irimia, românul care și-a ucis soția pe 30 august 2022 cu 170 de lovituri de cuțit, își află joi sentința. Bărbatul, în vârstă de 29 de ani riscă închisoarea pe viață, după ce un juriu de la Oxford Crown Court l-a găsit vinovat, după trei oreși jumătate de deliberări, scrie ziarulromânesc.de.

Citește și: Cine este tânără găsită moartă într-un hotel din Timișoara? Patricia Maria era absolventă a unei facultăți de top din Europa

Românul din Marea Britanie care și-a ucis soția riscă închisoarea pe viață

Mihai Hurmuz Irimia, un român în vârstă de 29 de ani, stabilit în Marea Britanie, și-a ucis soția cu 170 de lovituri de cuțit. Crima a avut loc vara trecută, în Wallingford, Oxfordshire, la scurt timp după ce românul și soția sa, Katie Hurmaz-Irimia, se întorseseră din vacanță.

Cei doi sărbătoriseră 5 ani de la căsătorie, iar Katie îl amenințase că-l va părăsi dacă nu renunță la consumul de alcool. Se pare că românul obișnuia să se îmbete des. 

„Bună, cred că mi-am ucis soția... am înjunghiat-o peste tot!”,  i-a spus românul operatorului de la numărul de urgență la care a sunat după ce a comis oribila faptă. 

Potrivit unui raport al poliției, forțele de ordine au fost chemate la apartamentul celor doi soți în jurul orei 02:00 din noaptea zilei de 29 spre 30 august 2023.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

O femeie, identificată ulterior ca fiind Katie Hurmuz-Irimia, a fost găsită de polițiști cu răni foarte grave. Ea a murit la fața locului.

Autopsia a relevat că decesul a fost provocat de 170 de lovituri de cuțit aplicate în zona gâtului și a pieptului, conform raportului prezentat de polițiștii britanici. 

Citește și: Cum arată Dana Roba, la aproape două luni de când a fost agresată fizic de soțul ei. Rănile make-up artistei încep să se vindece

Mihai Hurmuz Irimia și-a cunoscut soția în urmă cu 9 ani

Mihai Hurmuz Irimia a lucrat la fabrica de miere Rowse din Wallingford, într-un centru de distribuție Tesco și, de asemenea, la un cămin de bătrâni, unde se spune că a avut o aventură cu o colegă.

El și Katie s-au cunoscut în urmă cu 9 ani, iar familia acesteia a fost inițial „suspicioasă” în ceea ce privește intențiile lui, scrie jurnalemigrant.com

Într-un omagiu adus lui Katie, născută cu numele de familie Chalk, familia acesteia a declarat: „Era o persoană grijulie, care avea grijă de ceilalți. Katie era o persoană prietenoasă și o mamă iubitoare pentru Hayden, copilul ei”.

Procurorul de caz a susținut că omorul femeii a fost realizat de către acuzat cu deplină responsabilitate. Inculpatul a încercat să ascundă responsabilitatea mințind sau refuzând să declare adevărul.