Ce pedeapsă riscă Vlad Pascu? Avocatul celor două familii a cerut schimbarea încadrării juridice în omor calificat „Infracțiunea săvârșită este una cu intenție directă”

Author: Diana Bostan
Actualizat: 07 sep 2023, 17:50

Vlad Pascu, șoferul care a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai

Sursa: Arhivă

Situația se complică pentru Vlad Pascu. Șoferul drogat care a ucis doi tineri riscă să primească închisoare pe viață. Cum este posibil?

Avocatul celor două familii distruse de Vlad Pascu, a cerut schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat.

Vlad Pascu riscă închisoare pe viață

Șoferul drogat care i-a ucis pe Roberta și pe Sebi, pe un drum din stațiunea 2 Mai, riscă să fie judecat pentru omor calificat, riscând astfel să fie condamnat pe viață. Avocatul celor două familii a cerut schimbarea încadrării juridice.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul lui Matei, băiețelul accidentat mortal la Brăila! Cine se afla, de fapt, la volanul mașinii

„În cazul accidentului de la 2 Mai am cerut Parchetului să constate că infracțiunea săvârșită este una cu intenție directă și ca atare să îi schimbe încadrarea faptei lui Vlad Pascu din ucidere din culpă în omor calificat și tentativă la omor calificat”, a

declarat avocatul Adrian Cuculis, pentru KanalD.ro.

Citește și: Prietena lui Vlad Pascu a fost implicată într-un grav accident. Ies la lumină detalii tulburătoare despre anturajul șoferului drogat de la 2 Mai. Prietena lui ar suferi de tulburări psihice

Dacă cererea va fi admisă, dosarul va fi trimis către Tribunalul Constanța, iar Vlad Pascu riscă închisoarea pe viață. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Au apărut rezultatele raportului INML în ceea ce-l privește pe Vlad Pascu

Vlad Pascu, șoferul de 19 ani, aflat la volanul unei mașini de lux, a spulberat un grup de opt tineri care se aflau pe marginea drumului, în stațiune 2 Mai. Doi dintre ei, Roberta și Sebi, au murit pe loc, alți trei au ajuns la spital și au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar ceilalți trei au scăpat nevătămați printr-o minune, însă șocați de infernul prin care trecuseră.

Citește și: Nicoleta și-a pierdut viața chiar de ziua ei. Femeia a fost ucisă de un șofer beat și drogat în Popești Leordeni „A prins-o între două mașini și la spital a decedat”

Imediat după producerea tragediei, Vlad Pascu a fugit de la locul faptei, însă a fost capturat la scurt timp în Vama Veche. Niște taximetriști au văzut mașină distrusă și au alertat poliția.

În momentul în care a fost prins, tânărul le-a spus polițiștilor că a plecat de la locul accidentului pentru a crezut că a lovit o pasăre și apoi s-a răzgândit și a zis că ar fi lovit o vacă.

Citește și: Ultimele detalii în cazul tragediei de la 2 Mai! Ei sunt tinerii care se aflau în mașina șoferului drogat „Cred eu că de acolo pleacă protecția”

Testul inițial efectuat de polițiști în seară teribilului accident a relevat faptul că tânărul consumase cocaină, metamfetamine și amfetamine. Însă între timp au apărut și rezultatele analizelor de sânge efectuate de către medicii de la IML, care au concluzionat, că în organismul tânărului ar fost depistate nu mai puțin de șase substanțe psihoactive.

Expertiza toxicologică reprezinta probă și a fost depusă la dosar.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.