Ce pensie ar putea încasa Ion Țiriac după recalculare. Primește sau nu majorare?

Autor: Bianca Vidoi

Ce pensie ar putea încasa Ion Țiriac după recalculare

Sursa: Profimedia

Ion Țiriac este considerat unul dintre cei mai bogați oameni din România, iar pensia pe care acesta o primește este una pe măsură.

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați oameni din România, iar recalcularea pensiilor ce a avut loc pe parcursul anului i-a adus o speranță la o sumă mai mare pe care o să o primească din partea statului. Pensia pe care o primește în prezent Ion Țiriac nu este una deloc mică, însă orice ban în plus este un motiv de bucurie. Iată ce pensie ar putea încasa Ion Țiriac după recalculare.

 

Ce pensie are Ion Țiriac, la 85 de ani

Ion Țiriac este cunoscut pentru cariera în tenis pe care a avut-o pe parcursul vieții sale, dar și pentru afacerile pe care acesta le deține. Deși pasiunea sa pentru tenis a fost pusă în valoare încă de la o vârstă fragedă, Ion Țiriac a fost timp de 20 de ani ofițer cu grad de colonel în cadrul Ministerului de Afaceri Interne. 

Citește și: „Nu este deloc meritul meu”. Fiica lui Ion Țiriac își câștigă de una singură existența în Dubai! Cu ce se ocupă Ioana Țiriac?

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

În anul 1999, Ion Țiriac a ieșit la pensie, iar acesta se bucură de un venit lunar din partea statului de 12.000 de lei. Pentru a își menține stilul de viață grandios, dar și pentru a construi un imperiu, Ion Țiriac a început să pună bani într-un cont de economii din anul 1999, acumulând astfel peste 700.000 de euro. Alături de dobânzile acestui cont de economii, Ion Țiriac a strâns aproape un milion de euro din propria pensie pe parcursul anilor, potrivit romaniatv.net.

De ce Ion Țiriac nu primește majorare la pensie după recalculare

Deși are o pensie de 12.000 de lei, Ion Țiriac a așteptat cu nerăbdare recalcularea pensiilor, astfel încât să vadă dacă suma pe care o primește lunar rămâne aceeași sau crește. Din nefericire pentru omul de afaceri, pensia acestuia nu a putut să crească, deoarece acesta a cotizat doar 20 de ani, în perioada în care lucra ca ofițer cu grad de colonel în cadrul Ministerului de Afaceri Interne.  

„Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”, a declarat un oficial al Casei Naţionale de Pensii Publice, potrivit aceleiași surse.

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.