După o activitate de 42 de ani, Klaus Iohannis va încasa o pensie estimată la aproximativ 8.500 de lei, conform calculelor specialiștilor, notează digi24.ro. Suma este determinată de anii petrecuți în învățământ, unde veniturile, mai ales la început de carieră, au fost modeste.
Citește și: BREAKING NEWS! Klaus Iohannis și-a dat demisia!
Klaus Iohannis va încasa o pensie estimată la aproximativ 8.500 de lei
Potrivit sursei menționate anterior, Anton Hadăr, președintele Federației „Alma Mater”, a explicat că punctajul acumulat de-a lungul anilor indică o pensie formată din patru cifre.
Între timp, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a anunțat că postul de profesor de fizică al lui Klaus Iohannis este acum disponibil pentru a fi ocupat de un nou titular, după aproape 27 de ani în care acesta a fost rezervat.
„ Cu aproximare, normal, că n-am acces la informații legate de câștigurile sale, cred că va lua puțin peste 100 puncte, asta însumează vreo 8.500 lei. Nu va prinde cinci cifre, va fi un număr format din patru cifre, pentru că în anii de predare, la început de drum, până s-a titularizat, a avut salariu foarte mic. Nici în zona primăriei nu s-a câștigat foarte bine, azi se câștigă mai bine. Dacă nu era președinția cred că ar fi ieșit cu o pensie mică, 5-6.000 ca profesor de liceu, chiar și dacă ar fi rămas inspector.”, a declarat Anton Hadăr, citat de digi24.ro.
Klaus Iohannis a demisionat din funcția de președinte al României
Klaus Iohannis și-a dat demisia! Președintele a făcut anunțul în urmă cu puțin timp.
Ilie Bolojan este acum președintele României.Declarațiile președintelui susținute în conferința de presă:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
„Este un demers inutil, pentru că peste puține luni plec din funcție.
Este un demers păgubos. Peste puțin timp în Parlamentul României se va vota suspendarea mea și România va intra în Criză. În plan intern, referendumul va fi eminamente negativ. Întreaga societate va fi bulversată. Nu se va mai discuta despre alegerile prezidențiale. În plan extern, efectele vor fi de durată și foarte negative.
Vom fi de râsul lumii. Pentru a scuti România de această criză, demisionez din funcția de președinte al României.”
La scurt timp, Klaus Iohannis a postat și un mesaj pe rețelele sociale. Iată ce a transmis președintele:
„Astăzi, în Parlamentul României, s-a pus în mișcare procedura de suspendare a Președintelui. Este un demers inutil pentru că, oricum, peste puține luni aș fi plecat din funcție după alegerea noului Președinte. Este un demers nefondat, pentru că niciodată, repet, niciodată, n-am încălcat Constituția. Și este un demers păgubos, pentru că de aici toată lumea pierde, nimeni nu câștigă. Peste puține zile, în Parlamentul României s-ar fi votat suspendarea mea și România va intra în criză pentru că se declanșează referendumul de demitere a Președintelui. Acest întreg demers va avea efecte în plan intern și va avea efecte, din păcate, și în plan extern.
În plan intern, referendumul va fi unul eminamente negativ. Societatea va fi divizată, unii vor fi de acord, alții nu vor fi de acord. Toată discuția va fi una axată doar pe negativ. Întreaga societate va fi bulversată. Nu se va mai discuta despre alegerile prezidențiale care vor veni. Nu se va discuta despre cum va merge România mai departe. Candidații nici măcar nu vor putea să-și prezinte ideile în acest amalgam negativ.
În plan extern, efectele vor fi de durată și foarte negative. Nu va înțelege absolut nimeni dintre partenerii noștri de ce România își demite Președintele după ce, de fapt, a început deja procedura pentru alegerea noului Președinte. Nu va înțelege absolut nimeni ce rost are un astfel de demers când Președintele în funcție va pleca oricum. Mai pe românește, vom fi efectiv de râsul lumii.
Pentru a scuti România și pe cetățenii români de această criză, de această evoluție inutilă și negativă, demisionez din funcția de Președinte al României. Voi pleca din funcție poimâine, pe 12 februarie. Dumnezeu să binecuvânteze România!”