Ce pensie are Dumitru Dragomir, după recalculare. A primit o majorare substanțială

Autor: Bianca Vidoi

Dumitru Dragomir

Sursa: Kanal D

Recalcularea pensiilor a fost un moment așteptat de milioane de persoane din România, inclusiv de Dumitru Dragomir.

Pensionarii din întreaga țară au așteptat cu sufletul la gură să primească deciziile de recalculare a pensiilor, iar o mare parte au avut parte de surprize neplăcute și scăderi a venitului pe care îl primeau pentru munca cu care au cotizat la stat. Dumitru Dragomir nu face parte din această categorie, fiind extrem de mulțumit cu noua pensie pe care o primește după recalculare.

La ce pensie a ajuns Dumitru Dragomir, după recalculare

România este împărțită în acest moment în două după recalcularea pensiilor ce a avut loc. În prima categorie se află persoanele ce nu sunt mulțumite de modul în care s-a calculat noua suma sau au observat diferite greșeli în formula de calcul, iar în a doua categorie se află oamenii ce se bucură de câteva zeci de lei în plus după recalculare.

Dumitru Dragomir face parte din a doua categorie, iar deși acesta a avut o pensie impresionantă înainte de recalcularea acesteia, a avut parte de o mărire, ținând cont că pensia acestuia a fost bazată pe

contributivitate, un element extrem de important în noua formulă de calcul. 

Citește și: „Limita de venituri a crescut la 2.210 lei” Guvernul a crescut plafoanele de venit pentru 1.7 milioane de pensionari din România

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

„Mi-a mai dat  25-30 de milioane vechi. Păi, bă, frate, dacă am plătit? Eu iau pe contribu… .Mi-a făcut recalculare. Am avut salariu 15.000 dolari pe lună. Plăteam 6.000 la stat. Lună de lună. Păi, dacă  până la 70 de ani am avut salariul ăsta și am plătit la stat, n-am dreptul și eu să-mi iau? Ei au dat sau au plătit?  A, ălora care au plătit și le ia, e nedrept și să le dea banii înapoi.

Dar care n-au contribuit și fac gălăgie, n-au bă dreptate! Ciocu’ mic!”, potrivit fanatik.ro.

Dumitru Dragomir a declarat în trecut că primește trei pensii, renta viageră de la sport, de câteva sute de euro, alături de pensia de fost parlamentar de aproximativ 7.000 de lei și pensia pentru care a cotizat ce ajungea la aproximativ 4.000 de lei înainte de recalculare.

În ce afaceri a investit Dumitru Dragomir

Dumitru Dragomir a decis să facă un pas important în anul 2013 și să renunțe la postul de președinte al Ligii Profesioniste. Imediat după acest moment, Dumitru Dragomir a început să investească sume importante în diferite afaceri imobiliare. Acesta a investit până la 16 milioane de euro în aceste afaceri imobiliare, însă nu a putut să scape de bănci pentru finanțare. Deși a fost nevoie să se împrumute de la bancă, Dumitru Dragomir este mândru de imobiliarele pe care le realizează și este foarte implicat în ceea ce se întâmplă pe șantier, fiind prezent în mare parte din timp pentru

a monitoriza construcția.

”(Câţi bani aţi băgat în această afacere?) Mulţumesc lui Dumnezeu că sunt sănătos. Am 76 de ani. Am viitorul în cocoaşă, cum spune Gigi Becali. De exemplu, în aceste două blocuri, cu un împrumut bancar, pentru că făra un împrumut bancar eşti mort.

Eu am avut o bancă, cu mine au fost serioşi. Am linie de credit deschisă mare. Iau când vreau şi cât vreau. Cu toate că controlul băncii e cel mai al naibii. Numai în aceste două blocuri, până le termin bag în jur de 16 milioane de euro.”, a declarat Dumitru Dragomir pentru orangesport.ro