Ce pensie avea Benone Sinulescu? Suma modestă pe care artistul o primea după 50 de ani de muncă

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 18 nov 2021, 18:35

Suma modestă pe care artistul o primea după 50 de ani de muncă

Sursa: Facebook Benone Sinulescu

Benone Sinulescu primea o pensie modestă din partea statului român, în ciuda celor peste 50 de ani pe care i-a petrecut pe scenă.

Moartea celebrului artist de muzică populară, Benone Sinulescu, a venit ca o lovitură pentru apropiații acestuia. Cântărețul a încetat din viață joi, 18 noiembrie 2021, din cuza unei pneumonii.

Ce pensie avea Benone Sinulescu? Suma modestă pe care artistul o primea după 50 de ani de muncă

Benone Sinulescu nu avea o pensie colosală, în ciuda celor peste 50 de ani pe care i-a petrecut pe scenă, impresionând publicul cu vocea sa.

Celebrul artist de muzică populară avea o pensie în valoare de 1.600 de lei din partea statului român, însă aceasta nu era singura lui sursă de venit.

Pe lângă pensie, Benone primea și 1.100 de lei ca urmare a unei distincții pe care a primit-o în anul 2002 din partea Președintelui României, la acea vreme, Ion Iliescu.

Citeste si: Ce avere avea regretatul Benone Sinulescu! Îndrăgitul cântăreț deținea 7 case! "Mai tare ca Năstase"

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Benone Sinulescu, onorat cu Crucea Națională Serviciul Credincios Clasa a III-a 

Beny, așa cum îi spuneau apropiații, a fost onorat cu Crucea Națională Serviciul Credincios Clasa a III-a.  Această distincție a fost oferită ca recunoaștere a talentului său muzical și ca o apreciere a faptului că a fost unul dintre promotorii valorilor culturale românești, în special a muzicii folclorice.

Elena Sinulescu, soția artistului, va rămâne cu toată averea

Benone Sinulescu lasă moștenire toată agoniseala de-o viață soției sale, Elena. Potrivit testamentului pe care artistul l-a scris încă din anul 2014, toată averea îi va rămâne celei care i-a fost alături în toți anii de glorie.

Elena Sinulescu va rămâne cu o avere colosală, pe langă casele pe care artistul le deținea, acesteia îi vor reveni și sume importante pe care artistul le-a încasat din drepturi de autor.

”Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei… Şi drepturile de autor, casele din Bucureşti, Buzău şi de lângă Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers…D oar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor. În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat. Am preferat să fie ceva gândit din vreme.

Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari”,   a mărturisit Benone Sinulescu în urmă cu ceva timp.

Citeste si: Soția lui Benone Sinulescu, primele declarații după moartea marelui artist: „Sunt distrusă de durere!” Unde va fi înmormânat cântărețul?