Ce pensie încasează Theodor Stolojan de la Parlamentul European. Fostul europarlamentar a recunoscut suma

Author: Marina Ionescu
Ce pensie încasează Theodor Stolojan de la Parlamentul European?
Sursa: Facebook

Theodor Stolojan a lucrat sase ani la Banca Mondiala si s-a ales de acolo cu o pensie frumusica.

Theodor Stolojan a mărturisit recent care este pensia pe care o încasează din România. Este una pe bază de contributivitate și faptul că cea de la Parlamentul Europeana este una plafonată, însă nu a precizat care este suma exactă.

Citeste si: Theodor Stolojan, în această seară, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”! #Fostul Premier al Romaniei va oferi detalii despre averea sa personala, decizii politice si viata privata

Ce pensie încasează Theodor Stolojan

Theodor Stolojan, în vârstă de 77 ani de ani, a deținut funcția de prim-ministru al României din partea FSN, între 16 octombrie 1991 și 18 noiembrie 1992. În 2008, Traian Băsescu l-a desemnat pentru un nou mandat de premier, dar el a renuțat la candidatura pentru această funcție.

Nu s-a retras din viața politică. Theodor Stolojan a lucrat 6 ani la Banca Mondială și mai apoi la Parlamentul European.

Invitat la Digi24, acesta a dezvăluit ce pensie primește lunar, fără să ofere însă o sumă exactă. Acesta a dezvăluit că pensia de europarlamentar se învârte în jurul sumei de 1.500 de euro.

Citeste si: Theodor Stolojan vine marți, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”! Fostul Premier al României, dezvăluiri în premieră despre cariera politică și viaț personală a acestuia

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

"Lumea îmi spune: Bine, domne, ție ți-e ușor să vorbești că ai pensie de la Parlamentul European. Eu în România am pensie pe bază de contributivitate, ca oricare dintre cei 5 milioane de pensionari. Am într-adevăr pensie de la Parlamentul European, dar care e plafonată. Nu există pensie în Parlamentul European sau de la Banca Mondială care să depășească nivelul salariului pe care-l ai.

La Banca Mondială există un fond de pensie care funcționează pe bază de constituire, adică îți constitui propriul fond de pensie.

Sigur, intri împreună cu toți ceilalți pensionari, dar eu mi-am constituit în cei șase ani cât am lucrat, am vărsat cam 400 și ceva de dolari în fiecare lună și mi-am constituit propriul fond de pensii care apoi a intrat într-un anumit sistem și am o anumită pensie de acolo, care e, sigur...

De la Parlamentul European pensia se cunoaște. Ai cam 1.500 de euro pentru un mandat.

Dar e limitată. La Parlamentul European salariul e undeva aproape de 7.000 de euro, nu vorbesc de diurnă sau altele. Deci pensiile sunt plafonate", a declarat Theodor Stolojan, la Digi24.

Văzând că Theodor Stolojan nu dă nicio cifră, moderatorii emisiunii l-au mai întrebat încă o dată ce pensie are lunar, după ce trage linia. 

"Destul. Destul cât să pot trăi decent, zic eu.

Eu mă consider că fac parte din clasa mijlocie. Sigur, clasa mijlocie e împărțită și ea în trei. Eu mă consider că fac parte din partea de sus a clasei mijlocii. Eu nu fumez, nu beau, am investit foarte mulți bani și i-am investit în acțiuni, pentru că a fost ca un hobby pentru mine. N-am investit nici în terenuri, nici în bijuterii, nici în fel de fel de alte lucruri", a completat el. 

Theodor Stolojan la “40 de intrebari cu Denise Rifai”

In aceasta seara, la “40 de intrebari cu Denise Rifai”, emisiune difuzata la ora 23:00, la Kanal D, fostul Premier al Romaniei, Theodor Stolojan va oferi amănunte, în exclusivitate, despre carieră, viața personală, dar și decizii luate în perioada în care a fost unul dintre pionii importanți ai economiei românești.

Meritați să stați  mai mulți ani premierul  României?”, “Dacă v-ați întoarce în  timp ați mai confisca valuta românilor?”, “Unde sunt banii din conturile lui Nicolae Ceaușescu?”, “Momentul <Dragă Stolo> a fost șantaj sau regie politică?”, “Ce problemă aveți cu familia Băsescu?”, “Este Călin Popescu Tăriceanu un politician răzbunător?”, “I-ați dăruit soției o parte din parcul Herăstrău?    sunt doar câteva dintre întrebările care îi vor fi adresate lui Theodor Stolojan în ediția din aceasta seara a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată la ora 23:00, la Kanal D!