Ce pensie primește un român care a lucrat 35 de ani pe salariul minim pe economie! Ministrul Muncii: „Este foarte important ca pensionarii să ştie acest lucru”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 15 mar 2024, 13:39

Creșteri semnificative ale pensiilor pentru acești români! Ministrul Muncii: „Este foarte important ca pensionarii să ştie acest lucru”

Sursa: arhivă

Potrivit Noii Legi a Pensiilor, lucrătorii care au dedicat întreaga lor viață profesională muncii pe salariul minim vor beneficia de o creștere substanțială a pensiilor.

Conform declarațiilor Ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, acești angajați vor înregistra o majorare de peste 80% a pensiilor lor.

Pensia pe care o va încasa un român care a muncit 35 de ani pentru salariul minim

Conform explicațiilor oferite de Simona Bucura Oprescu, un român care a lucrat pentru o perioadă de 35 de ani pe salariul minim pe economie va observa o creștere notabilă a pensiei sale.

Astfel, de la suma de 1.281 de lei, echivalentul indemnizației minime sociale, aceștia vor ajunge să primească o pensie de aproximativ 1.900 de lei, datorită punctelor de stabilitate acumulate în timpul perioadei lor de activitate.

Citește și: Ce trebuie să facă românii care obțin bani din chirii în 2024. Anunțul făcut de ANAF

Această schimbare semnificativă în sistemul de pensii vine în sprijinul celor care au contribuit la economia țării pe parcursul întregii lor vieți profesionale, aducându-le o îmbunătățire substanțială a nivelului de trai pe măsură ce

intră în perioada de pensionare.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Ce pensie va avea cel care a muncit mai mult de 25 de ani pe salariul minim

 

Noua lege a pensiilor reprezintă un pas important către asigurarea unei stabilități financiare mai mari pentru pensionarii din România, recunoscând efortul și contribuția pe care aceștia le-au adus în timpul carierei lor profesionale. 

„Diferenţa o reprezintă punctele de stabilitate, punctele care se dau pentru anii lucraţi peste 25 de ani şi, dacă privim împreună simulările pe care colegii de la Casele de Pensii Publice le-au făcut, vom vedea că în special în zona pensiilor mici vom avea o creştere semnificativă”, a

spus miercuri ministrul Muncii.

Citește și: Vești bune pentru toți pensionarii! Ministrul Muncii face cel mai important anunț: „Estimăm că în luna mai-iunie 2024”

„Anii sub 25 de ani nu sunt ani care aduc puncte suplimentare. În momentul acesta, în legea pensiilor avem un stagiu minim de 15 de ani, un stagiu complet de cotizare de 35 de ani şi avem şi o altă noutate în lege, cei care au stagiu de cotizare de 40 de ani pot să iasă la pensie după noua lege,

fără nicio penalitate, adică dacă eşti bărbat, ai început la 20 de ani, vârsta maximă limită de pensionare este 65 de ani, poţi să ieşi la 60 de ani fără nicio penalitate. Este foarte important ca pensionarii să ştie acest lucru, mai ales pensionabilii, să îşi facă planificarea carierei şi a vieţii în funcţie de acest lucru”, a mai spus Simona Bucura Oprescu.