Ce pensie va avea un român după 40 de ani de muncă. Daniel Baciu a anunțat creșteri spectaculoase de la 1 septembrie 2024

Autor: Diana Bostan

Unii români vor beneficia de creșteri spectaculoase la pensie

Sursa: Pexels

Vești bune pentru românii care au cotizat peste 40 de ani. Aceștia vor avea parte de creșteri spectaculoase ale pensiilor după recalcularea din septembrie.

Peste trei milioane de pensionari se pregătesc să primească pensii majorate în următoarea perioadă. Daniel Baciu, directorul Casei de Pensii, și ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, au asigurat public că recalcularea nu va aduce pensii mai mici.

Românii care au cotizat peste 40 de ani vor beneficia de creșteri spectaculoase

Șeful Casei Naționale de Pensii vine cu o veste îmbucurătoare pentru cei care au avut o vechime în muncă de peste 40 de ani.

Aceștia vor fi recompensați în mod substanțial, urmând să beneficieze de creșteri considerabile, inclusiv de până la 90%.

Citește și: La ce sumă ajunge, de la 1 septembrie, pensia unui român care și-a desfășurat întreaga activitate în condiții normale! Daniel Baciu anunță măriri de peste 40%

Mai mult de trei milioane de pensionari vor beneficia de aceste creșteri, ca rezultat al punctelor de stabilitate.

Președintele Casei de Pensii a declarat că mulți dintre pensionarii care în prezent primesc indemnizație socială se vor afla în afara acestei categorii de la 1 septembrie 2024.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

„Mai mult de 3 milioane de pensionari vor beneficia de aceste creșteri, datorită punctelor de stabilitate. Cei care au cotizat peste 40 de ani vor vedea creșteri de peste 80-90%.

Mulți pensionari care în prezent primesc indemnizație socială vor ieși din această zonă”, a mărturisit președintele Casei de Pensii pentru Antena 3 CNN.

Cine sunt românii care primesc bani în plus după recalculare

Daniel Baciu a comunicat, potrivit sursei menționate anterior, faptul că procesul de tipărire și distribuire a noilor decizii de pensionare va începe începând din luna iunie.

Scopul este ca, până la 1 septembrie, oamenii să fie informați cu privire la noua sumă a pensiei în urma recalculării conforme cu noile prevederi legislative privind pensiile.

Citește și: Românii care vor avea pensiile majorate cu 90% din septembrie: Șeful Casei de Pensii „Mai mult de 3 milioane de pensionari vor beneficia de aceste creșteri”

Pe talonul de pensie vor fi afișate noile valori ale punctului de referință, numărul total de puncte și vor fi incluse ajustări specifice.

Este important de menționat că nicio pensie nu va înregistra o scădere în urma acestei recalculări.

„Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”, a mai spus Daniel Baciu, pentru Antena3CNN.