Ce pensionari vor primi 150 de lei la început de decembrie. Tichetele sociale fac parte din programul „Dar din suflet pentru seniori”

Author: Andreea Buinoschi

Ce pensionari vor primi 150 de lei la început de decembrie. Tichetele sociale fac parte din programul „Dar din suflet pentru seniori”

Sursa: Istock

Unii pensionari vor primi, în apropiere de Moș Nicolae, tichete sociale în valoare de 150 de lei, care fac parte din programul „Dar din suflet pentru seniori” și care au fost nevoite să suporte o amânare.

Din cauza unui amendament din Consiliul Local, acordarea tichetelor în valoare de 150 de lei a fost amânată până pe data de 5 decembrie, iar unii pensionari urmează să intre în posesia lor în viitorul apropiat.

Ce pensionari vor primi tichetele sociale de 150 de lei

Săptămâna trecută, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Brașov, unul dintre consilierii PNL a cerut ca pragul până la care pensionarii din Brașov pot să intre în posesia tichetelor sociale să crească.

Tichetele sociale fac parte din programul „Dar din suflet pentru seniori” și sunt acordate de Paște și de Crăciun și s-a cerut ca tichetele sociale să fie acordate pentru pensionarii cu venituri mai mici de 1.700 de lei pe lună, nu doar celor care au o pensie mai mică de 1.200 de lei pe lună, așa cum s-a întâmplat până acum.

Mai mult decât atât, valoarea tichetelor era de 100 de lei și s-a cerut ca valoarea acestora să crească până la 150 de lei.

Momentan, proiectul este blocat, deoarece are nevoie să fie aprobat în cadrul unei ședințe ordinare de către Consiliul Local.

Citește și: Bani de la stat pentru copiii care fac sport de performanță. Tichetul de sportiv a fost aprobat

„Ținând cont că, în ședința ordinară a Consiliului Local Brașov, ce va avea loc în data de 25.11.2022, se va supune aprobării modificarea Hotărârii privind implementarea la nivelul municipiului Brașov a proiectului «Dar din suflet pentru seniori», au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială Brașov.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Categoria de pensionari care va primi 1.000 de lei în plus

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, unii pensionari vor primi 1.000 de lei în plus. Punctul de pensie va ajunge de la 1.586 de lei la 1.784 de lei, asta după ce s-a decis ca pensiile să fie mai mari cu 12,5%, începând cu noul an calendaristic.

Pensionarii care vor primi 1.000 de lei în plus sunt pensionarii a căror pensie este mai mică de 3.000 de lei. Suma nu va fi acordată în fiecare lună, ci în două tranșe, însemnând, raportat pe parcursul întregului an, puțin peste 83 de lei în fiecare lună.

De cei 1.000 de lei vor beneficia toți cei peste 2,3 milioane de pensionari care au vor avea pensii până în 3.000

de lei.

Citește și: Voucherele sociale pentru pensionari vor fi acordate și în 2023. Cine va beneficia de tichetele sociale de la 1 ianuarie, după majorarea pensiilor

De asemenea, și alte categorii vor beneficia de ajutoare: pensionarii care au pensii cuprinse între 1.501 lei și 2.000 de lei vor primi un ajutor de 800 de lei, iar cei care au pensii cuprinse între 2.001

și 3.000 de lei vor primi 600 de lei în plus.