Ce persoane trebuie să se izoleze la domiciliu timp de 14 zile? Măsura impusă de autorități

Author: B.H.
Actualizat: 18 iul 2022, 04:45

În scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus, autoritățile au impus o serie de noi măsuri. Ce persoane trebuie să se izoleze la domiciliu timp de 14 zile?

Măsura izolării la domiciliu pentru persoanele care vin în România din țări în care au fost înregistrate cazuri de coronavirus a fost luată pentru a reduce riscul de transmitere a coronavirusului.

Citeste si: Senatorul PNL Vergil Chitac este la Terapie Intensiva. Anuntul facut de fiica politicianului

Ce persoane trebuie să se izoleze la domiciliu timp de 14 zile?

Dacă până acum era neclar ce persoane sunt vizate de această măsură, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a clarificat acest aspect, precizând în ce condiții persoanele venite din afara României trebuie să se izoleze la domiciliu.

Citeste si: Coronavirus Romania- 19 cazuri noi de infectare cu coronavirus. 158 este numarul total de cazuri la nivel naţional

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Noua măsură impusă de Comitetul Special pentru Situații de Urgență presupune ca toți cei care ajung în România din țări în care s-au înregistrat peste 500 de cazuri de coronavirus să intre în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Măsura se aplică indiferent dacă persoana în cauză prezintă sau nu simptomele infectării cu COVID-19.

"Comitetul Special pentru Situații de Urgență a luat câteva decizii.

Se aprobă instituirea izolării la domiciliu, în locația declarată la intrarea în țară, pentru o perioadă de 14 zile pentru toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri de infecții cu COVID-19, începând de astăzi( n.r 15 martie 2020), ora 21, ora intrării în România, fie pe cale aeriană, fie pe cale rutieră.Se va extinde măsura carantinării pentru toţi cei care sosesc în ţară din zonele carantinate, actualizate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, la propunerea Grupului de Suport Tehnico Ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul
României şi publicate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică"
, a declarat Marcel Vela, potrivit digi24.ro.

Citeste si: VIDEO| Stare de urgență. Psihologul Cristian Andrei ne spune ce ar trebui să facem în astfel de momente

 

 

Taguri: