Ce piese de mobilier să alegi pentru amenajarea unei garsoniere

Author: Amalia Georgescu

Amenajarea unei garsoniere este într-adevăr puțin mai dificil de realizat având în vedere spațiul redus pe care îl ai la dispoziție, dar nu este o misiune imposibilă.

Având în vedere faptul că este o cameră unică ce trebuie să îndeplinească mai multe funcții, fiecare metru pătrat al unei garsoniere trebuie folosit la maximum pentru a avea o locuință în care să ne simțim cu adevărat bine.

Ținând cont de câteva sfaturi utile, vei putea să ai o garsonieră chic, ce denotă mult bun gust și poți crea chiar impresia unui spațiu mai generos decât este în realitate.

În primul rând, trebuie să ții cont să alegi mobilă de calitate, chiar dacă piesele trebuie alese cât mai puține posibil, astfel încât să nu aglomerezi spațiul într-un mod inutil.

Trebuie să fii conștient, de asemenea, încă de la început, că micuța ta garsonieră trebuie să îți îndeplinească mai multe nevoi: trebuie să țină locul unei camere de zi primitoare, a unui dormitor relaxant și eventual a unui birou liniștit.

Secretul este să reușești să găsești piesele de mobilier potrivite și decorațiunile necesare astfel încât acestea să deservească pentru îndeplinirea celor trei nevoi și asta, în același timp.

Lems, producător de mobilă românească, cu 30 de ani de experiență în domeniu, îți pune la dispoziție mobilă executată nu doar la cele mai înalte standarde de calitate, ci și una cu designuri foarte moderne și atractive.

O canapea extensibilă, un pat cu spațiu de depozitare sau un dresing cu ușile oglindă pot fi piese cu care să amenajezi garsoniera ta și s-o transformi cu adevărat în locul pe care îl numești ”acasă”.

Mai jos, găsești câteva sfaturi utile pentru a fi sigur că la final vei avea o garsonieră care deși micuță, va fi foarte cochetă și îți va îndeplini toate nevoile de a locui într-un mediu liniștit și frumos.

Dacă locuiești singur însă vrei să primești și musafiri, un truc folositor este acela de a alege în loc de pat, o canapea extensibilă. Dacă spațiul îți permite totuși, poți opta și pentru un pat dublu la care să pui alături un fotoliu extensibil, astfel încât viitorii tăi oaspeți să poată să rămână peste noapte.

De asemenea, alege un dresing cu uși din oglindă și cât mai multe rafturi, pentru a putea depozita toate hainele și încălțările. Așează-l lipit de perete și ar fi mai bine ca acesta să fie înalt până la tavan. Astfel vei crea impresia unui spațiu mult mai generos.

În același timp, pentru a crea această impresie de spațiu mai mare dar care să fie unitar, alege piese de mobilier de culoare deschisă, preferabil un bej neutru, roz pal, verde sau bleu deschis, care să se potrivească și cu nuanțele pereților și ale podelei.

Mai mult ca într-un apartament normal, într-o garsonieră este esențial ca toate elementele prezente să aparțină aceluiași stil și pe cât posibil să aibă aceeași culoare, astfel încât să ai un spațiu ordonat și aerisit. Dacă simți nevoia de o pată de culoare, poți alege o canapea într-o nuanță aprinsă, niște decorațiuni sau niște draperii care să scoată camera din anonimat.

Dacă preferi patul în locul canapelei, alege unul care să aibă un spațiu de depozitare extra sub el. Îți vei mulțumi cu siguranță mai târziu pentru această alegere. Aici poți pune lenjeriile, păturile, pijamalele sau haine pe care nu le porți în mod curent și vei elibera astfel șifonierul.

Și dacă tot vorbim despre idei de spații de depozitare extra, poți opta și pentru niște rafturi suspendate, astfel încât să mai pui aici obiectele de care ai nevoie. Nu exagera însă cu ele, pentru a nu aglomera spațiul și pentru a-l păstra cât mai aerisit posibil. La rândul său, televizorul poate sta pe un astfel de raft sau îl poți prinde efectiv de perete cu ajutorul unui suport special.

Dacă în spațiu ai inclus și un birou, alege unul care să fie prevăzut cu multe spații de depozitoare cum ar fi sertarele sau rafturile suspendate.

De asemenea, limitează numărul de decorațiuni, tablouri sau alte elemente pentru că altfel nu vei face decât ca încăperea să pară și mai mică decât este în realitate.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.