Ce planuri are Rusia cu Republica Moldova! Volodimir Zelenski a dezvăluit totul: „Vrea să distrugă țara”

Author: Lavinia Medrea

Volodimir Zelenski a dezvăluit totul

 

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

În timpul discursului susținut la Consiliul Europei, Volodimir Zelenski a declarat că Rusia plănuiește o distrugere politică a Republicii Moldova, lucru de care este informată și Maia Sandu, președintele țării moldovenești.

Volodimir Zelenski a declarat că Rusia are un plan de distrugere a Republicii Moldova, plan care a fost demascat de spionii ucraineni.

Ce planuri are Rusia cu Republica Moldova

„Am vorbit cu președinta Republicii Moldovei, Maia Sandu, am informat-o despre ce a reușit să afle spionajul nostru, despre planul rusesc privind distrugerea situației politice în Republica Moldova.

Un act rusesc care arată cine, când și cum vrea să distrugă țară, cine vrea să schimbe ordinea democratică și să instituie control asupra ei. Am preîntâmpinat despre acestea riscuri Moldova, pentru a o apăra. Fiecare dintre voi ar fi făcut așa. Nu știm dacă la Moscova a fost dat ordinul să fie aplicat acest plan, dar am văzut că sunt tentative. Au încercat asta contra Ucrainei, contra altor țări din Europa”,  a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. 

Citește și: LIVE TEXT Ziua 351 de război în Ucraina. Zelenski cere avioane de luptă în timpul unui turneu în Europa. Trupele lui Putin au lansat o ofensivă în regiunea Lugansk

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Administrația prezidențială de la Chișinău nu a făcut, încă, nicio declarație legată de mărturisirile președintelui Ucrainean, aflat în vizită la Bruxelles. 

Șeful diplomației ruse, amenințări pentru Chișinău

Recent, șeful diplomației ruse a lansat câteva amenințări pentru Chișinău. Într-un interviu acordat lui Dmitri Kiseliov, definit de presa internaţională ca fiind propagandist, ministrul rus de Externe a declarat că Republica Moldova ar putea să se apropie de Ucraina și să-i urmeze calea. În plus, Serghei Lavrov a declarat că președintele Moldovei, Maia Sandu, vrea să-și introducă țara în NATO sau să facă unirea cu România.

Citește și: Un aliat al lui Vladimir Putin a confirmat dorința acestuia de a invada Polonia. Ramzan Kadîrov vrea să facă „personal” acest lucru

„Acum, Moldova este privită pentru acest rol. În primul rând, pentru că au putut să pună un președinte în fruntea țării prin metode destul de specifice, departe de a fi liber democratice, un președinte care vrea în NATO, are cetățenia română, este pregătită să se unească cu România și, în general, este pregătită pentru aproape orice”,  a declarat reprezentantul Kremlinului. 

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău nu au afirmat acuzațiile primite, precizând că amenințările retorice sunt un aspect deja bine cunoscut al diplomației ruse.