Ce poreclă a primit David Popovici, după ce a luat aurul la 200 m liber! Cum l-au botezat jurnaliștii de la Jocurile Olimpice pe înotătorul român

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 31 iul 2024, 15:24

David Popovici a primit o poreclă deosebită

Sursa: Facebook David Popovici

După ce a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, David Popovici a primit o nouă poreclă din partea jurnaliștilor de la site-ul oficial al evenimentului: "Skinny Legend" (Legenda Subțire).

Porecla primită de David Popovici din partea jurnaliștilor de la Jocurile Olimpice de la Paris vine ca o recunoaștere atât a fizicului său suplu, cât și a talentului său incredibil în bazinul de înot.

David Popovici a primit numeroase porecle de-a lungul timpului

Cunoscut până acum sub diverse apelative precum „Racheta”, „Delfinul” sau „Regele David”, Popovici și-a adăugat la palmares încă un titlu onorific, ceea ce reflectă aprecierea și admirația de care se bucură pe plan internațional.

„David Popovici se chinuie să pornească un microfon. «Apasă și ține apăsat? Instrucțiuni neclare», glumește el odată ce reușește să facă sistemul de sunet să funcționeze. Pentru un om care iubește simplitatea în tot ce face, este o frustrare de moment într-o noapte de altfel fabuloasă la Paris 2024, în urma căreia a devenit primul înotător român care câștigă un aur olimpic.

Citește și: Cine este iubita lui David Popovici. Tânăra a izbucnit în lacrimi după ce înotătorul a obținut aurul olimpic la proba de 200 metri liber

Popovici și-a permis câteva momente de bucurie neînfrânată, lovind apa după ce și-a văzut numele cum apare în topul clasamentului în cursa de 200 metri liber, în Paris La Defence Arena, pe 29 iulie. Celebrarea sa a fost, cu toate acestea, temporară. Jumătate de oră mai târziu, 'Skinny Legend' și-a revenit la normal: meditativ, rezervat și, mai presus de toate, în control asupra emoțiilor sale”,  au transmis jurnaliștii de la olympics.com.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Parcursul lui David Popovici la Jocurile Olimpice nu s-a încheiat cu medalia de aur la 200 m liber

Cursa lui David Popovici din finala de 200 de metri liber a fost una memorabilă, cu un final strâns, în care a reușit să recupereze pe ultimii 50 de metri, și să-l depășească pe britanicul Matthew Richards cu doar două sutimi de secundă.

Această victorie remarcabilă nu doar că i-a adus României prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, dar a consolidat și statutul lui David Popovici ca un fenomen al înotului mondial. Publicul și specialiștii deopotrivă au fost impresionați de determinarea și abilitățile sale, prin care a demonstrat, încă o dată, că este unul dintre cei mai promițători tineri sportivi ai momentului.

Citește și: Câți bani va primi David Popovici după ce a cucerit medalia de aur la JO 2024. Premiul generos va fi acordat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român

David Popovici nu se oprește aici. El urmează să concureze și în proba de 100 de metri liber, unde speră să adauge încă o medalie la colecția sa impresionantă. Seria pentru această probă este programată marți, la ora 12:15, iar semifinalele vor avea loc în aceeași zi, la ora 21:30.

 


O nouă ediție incendiară a emisiunii ”Casa iubirii”. Mâine, 9 septembrie, se încing spiritele între Gagea și Julia, în timp ce Antoni va explica pozele în care apare alături de o tânără misterioasă.