Ce poți face cu bradul de Crăciun după ce au trecut sărbătorile? 14 idei practice pe care le poți face cu ajutorul pomului de sărbători

Autor: Cristina Mocanu

10 idei practice pe care le poți face cu ajutorul pomului

Sursa: https://www.pexels.com/

Crăciunul a trecut și a venit timpul să despodobești bradul, dar ce faci cu acesta după sărbători?

Nu te grăbi să arunci bradul, atunci când vine timpul să scoți globurile și instalația la final de sărbători.

14 idei practice pe care le poți face cu bradul de Crăciun

1. Cu ajutorul crengilor și a conurilor de brad poți crea aranjamente elegante pentru casă sau pentru vazele cu flori. De asemenea, conurile își păstrează culoarea pentru un timp îndelungat, așa că pot fi utilizate pentru diferite decorațiuni.

2. Acele de brad poți fi puse în săculeți de mici dimensiuni și pot păstra mirosul Crăciunului în casă pentru mai mult timp.

3. Seva coniferelor poate fi utilizată în scopuri medicale, mai ales că se cunoaște că aceasta are proprietăți antibacteriene. Înainte de a scoate bradul din casă, este bine să colectezi cât mai multă sevă din trunchi și ace și pune-o într-un recipient.

4. Dacă deții ghivece cu flori în casă, poți înfige în ele crengi mai subțiri de brad, care să susțină plantele delicate și să le ajute să crească.

5. Multe persoane apreciază gustul ceaiului din ace de conifere, care are în același timp beneficii pentru sănătate, pentru că poate combate infecțiile bacteriene. 

6. Dacă ai un foișor în curte pentru făcut grătare sau un cuptor de exterior, poți folosi bradul pe post de lemn pentru foc.

Trebuie să știi însa că mai întâi să lași lemnul la uscat și nu încerca niciodată să arzi bradul în șemineu sau în soba de interior, pentru ca seva din fibrele lemnoase rămâne acolo și după uscare ceea ce poate constitui un pericol de explozie. 

Citește și: Istoria bradului de Crăciun. Când a fost prima dată împodobit bradul în România și unde

7.

Dacă ai cumpărat un brad „viu”, în ghiveci și cu tot cu rădăcini, îl poți planta în curte după Revelion.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

8. Crengile de brad mai mari sunt extrem de utile la acoperirea plantelor, pentru a le proteja de frig, zăpadă și insecte.

9. Poți împrăștia prin gradină crenguțe mici de brad; când acele vor cădea, vor proteja solul și îl vor ajuta să rețină umezeala.

Majoritatea românilor optează pentru aruncarea bradului la gunoi

10. Poți utiliza crengile mai mari de brad (după ce le cureți de ace) pe post de araci pentru plantele agățătoare. 

11. Brazii de Crăciun scoși din uz pot folosi la conservarea habitatelor lacustre, în special a bazinelor naturale în care trăiesc grupuri mari de pești. Brazii scufundați în apă creează un mediu propice pentru înmulțirea peștilor și devin zone de hrănire și adăpost.

12. În anumite zone, brazilor li se dă utilitate ca bariere pentru prevenirea eroziunii solului. Astfel, copacii pot folosi la stabilizarea terenurilor nisipoase, a celor din preajma lacurilor și a râurilor, precum și la managementul sedimentării deltelor.

13. Un alt mod interesant de a recicla pomii de Crăciun este mărunțirea lor și folosirea la construirea unor poteci naturale pe traseele frecventate de excursioniști.

Citește și: Când pică Crăciunul în 2023. Iată când vor sărbători românii Nașterea Domnului anul viitor și de câte zile libere vor beneficia

14. Majoritatea românilor optează pentru aruncarea bradului la gunoi, dar unii o fac cu mai multă responsabilitate și spirit civic decât alții. Bradul ar trebui dus la ghenă, nu aruncat oriunde în spațiile publice. În multe orașe, autoritățile au găsit modalități de a valorifica brazii dacă aceștia nu sunt acoperiți de gunoi.

Sursă: eva.ro  

 

Taguri:

Penultimul episod al serialului „Vinovați de Iubire” este difuzat la data de 19 septembrie 2024. Urmărește episodul 53 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară.