Ce poți face din cozonacul rămas de la Paște

Author: B.M.
cozonac

Iată ce poți face din cozonacul rămas de la Paște.

Avem noi, românii, o înclinație spre exagerări culinare. Mai ales de sărbători. Să cumpărăm și preparăm mai mult decât știm sigur că vom consuma. Ca mai apoi să aruncăm. Stop risipei alimentare!

Iată ce poți face din cozonacul rămas de la Paște

Dacă ți-a rămas un panettone neînceput, forma lui este perfectă pentru a-l transforma într-un tort delicios. Și dacă ai în familie, mâine, un sărbătorit (Sf. Gheorghe), pică numai bine.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie

Ai nevoie de: un panettone, două plicuri de praf de budincă de vanilie, un litru de lapte, fructe din compot (ananas, piersici, pere, caise etc), zahăr, un plic de glazură pentru torturi sau gelatină roșie.

Cum procedezi

Tai panettone pe orizontală, în felii de cam două degete grosime. Renunți la „capac' dacă este bombat și vrei ca tortul să aibă forma clasică. Dar nu obligatoriu. Este alegerea ta dacă vrei ca tortul să aibă aspect de mușuroi.

Citește continuarea pe avantaje.ro

 

Taguri: