Ce poți face pentru a reduce factura la gaz. Metodele care pot fi puse în practică în fiecare locuință

Author: Amalia Georgescu

Trucuri pentru a reduce consumul la gaze naturale

Sursa: unsplash

Temperaturile deja au scăzut și se apropie sezonul rece, iar cum prețul gazelor a crescut, românii caută soluții pentru a face economii. Iată ce metode pot aplica pentru a reduce factura la gaz.

Pe lângă scumpirile la energie electrică, românii se vor confrunta și cu o majorare cu 50% a prețului la gaze naturale față de anul 2021, ceea ce înseamnă că se anunță o iarnă dificilă din punct de vedere financiar. Iată ce metode au la îndemână românii pentru a reduce factura la gaz.

Cum poate fi redus consumul de gaze naturale? Trucuri pentru a plăti facturi mai mici la gaz

Prețul gazelor naturale a crescut semnificativ în ultima perioadă, astfel că românii sunt îngrijorați și se gândesc deja ce metode să pună în practică pentru a reduce cât mai mult consumul și a plăti facturi cât mai mici. Există câteva trucuri care dau rezultate, chiar dacă la început implică o anumită investiție.

În primul rând, cea mai bună metodă pentru a reduce consumul de gaze naturale este izolarea locuinței.

Cu cât este mai bine izolată, cu atât căldura va rămâne în interiorul acesteia și va fi prevenită risipa de căldură. Ușile și ferestrele trebuie să fie foarte bine montate pentru a nu permite pătrunderea aerului rece și foarte eficiente sunt și obloanele, ele favorizând păstrarea căldurii în interior.

Noile centrale electrice asigură un consum mai mic de gaze naturale, motiv pentru care se recomandă înlocuirea celor vechi cu unele noi.

Deși în sezonul rece uscarea hainelor pe calorifer este o practică foarte des întâlnită, aceasta poate duce la pierderi de căldură, la fel și acoperirea caloriferelor cu perdele sau draperii. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Ce se întâmplă cu prețul gazului. Anunțul făcut de Virgil Popescu despre ceea ce îi va afecta pe toți românii

Când vine vorba despre setarea centralei termice, temperatura nu ar trebui să depășească 55 de grade. În plus termostatul trebuie reglat astfel încât temperatura din timpul zilei să se încadreze între 22 și 23 de grade, iar noaptea să fie 19 grade. În acest fel se vor consuma mai puține gaze. 

Mai mult, specialiștii spun că există anumite sisteme de ventilație cu recuperare de căldură care extrag aerul cald din casă, îl trec prin anumite filtre care la rândul lor înmagazinează căldura din aer, potrivit stirileprotv.ro. 

Românii care obișnuiesc să se încălzească folosind flacăra de la aragaz ar trebui să renunțe la acest obicei. Nu doar că este foarte periculos, dar poate duce la un consum mare de gaze naturale. În plus, sunt recomandate dușurile scurte pentru a nu risipi foarte multă apă caldă.

Citeste si: Anunț important pentru românii care au centrale! Virgil Popescu: "Nu mai vorbim de un plafon, vorbim de prețul gazului"