Pe lângă scumpirile la energie electrică, românii se vor confrunta și cu o majorare cu 50% a prețului la gaze naturale față de anul 2021, ceea ce înseamnă că se anunță o iarnă dificilă din punct de vedere financiar. Iată ce metode au la îndemână românii pentru a reduce factura la gaz.
Cum poate fi redus consumul de gaze naturale? Trucuri pentru a plăti facturi mai mici la gaz
Prețul gazelor naturale a crescut semnificativ în ultima perioadă, astfel că românii sunt îngrijorați și se gândesc deja ce metode să pună în practică pentru a reduce cât mai mult consumul și a plăti facturi cât mai mici. Există câteva trucuri care dau rezultate, chiar dacă la început implică o anumită investiție.
În primul rând, cea mai bună metodă pentru a reduce consumul de gaze naturale este izolarea locuinței.
Noile centrale electrice asigură un consum mai mic de gaze naturale, motiv pentru care se recomandă înlocuirea celor vechi cu unele noi.
Deși în sezonul rece uscarea hainelor pe calorifer este o practică foarte des întâlnită, aceasta poate duce la pierderi de căldură, la fel și acoperirea caloriferelor cu perdele sau draperii.Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Când vine vorba despre setarea centralei termice, temperatura nu ar trebui să depășească 55 de grade. În plus termostatul trebuie reglat astfel încât temperatura din timpul zilei să se încadreze între 22 și 23 de grade, iar noaptea să fie 19 grade.
Mai mult, specialiștii spun că există anumite sisteme de ventilație cu recuperare de căldură care extrag aerul cald din casă, îl trec prin anumite filtre care la rândul lor înmagazinează căldura din aer, potrivit stirileprotv.ro.
Românii care obișnuiesc să se încălzească folosind flacăra de la aragaz ar trebui să renunțe la acest obicei.
Nu doar că este foarte periculos, dar poate duce la un consum mare de gaze naturale. În plus, sunt recomandate dușurile scurte pentru a nu risipi foarte multă apă caldă.