Ce poți să faci într-un weekend în Brașov

Author: Oana Picerea

Suntem în perioada în care toată lumea caută idei de destinații pentru vacanță iar pentru cei care își doresc o excursie în țară, Brașovul reprezintă o destinație foarte interesantă.

Fiecare român care iubește să călătorească ar trebui să viziteze Brașovul cel puțin o dată, fiind unul dintre cele mai reprezentative obiective turistice ale țării noastre, credem noi.

Nu trebuie să îți iei foarte multe zile libere pentru a vizita Brașovul, ci este suficient un singur weekend pentru a explora toate frumusețile pe care acest oraș ni le oferă.

Te întrebi ce poți să faci într-un weekend în Brașov? Găsești mai multe idei în rândurile imediat următoare.

Vizitează Castelul Bran

Ar fi greșit să pleci din Brașov fără a vizita Castelul Bran. Acesta este reprezentativ pentru România, motiv pentru care o mulțime de turiști străini aleg să ne viziteze țara.

Este un castel foarte impunător, unul dintre cele mai frumoase din România, de care este legată și Legenda lui Dracula.

Sigur vei fi impresionat să descoperi fiecare încăpere a acestuia, măreția sa te va cuceri și la fel de mult te vei bucura și de panorama de care vei avea parte din unele zone ale castelului.

Centrul Vechi al Orașului

Pe lista de obiective turistice din Brașov este inclus și Centrul Vechi al orașului. Vei găsi aici o mulțime de obiective turistice interesante, de la Piața Sfatului la Biserica Neagră.

O plimbare prin această zonă a Brașovului va fi o experiență ce te va bucura și îți va face cunoștință cu acest oraș.

De asemenea, vei găsi o mulțime de terase și localuri unde te poți bucura de puțină liniște și relaxare, în timp ce admiri frumusețile din împrejurimi.

Descoperă bucatele zonei

Cine spune că Brașovul nu are bucate pe care să le descoperi? Află că aici poți descoperi diferite preparate tradiționale de care te vei îndrăgosti în mod iremediabil.

Trebuie doar să alegi să servești cina într-un restaurant tradițional și cu siguranță vei fi încântat de numeroasele opțiuni disponibile. Vei găsi aici mai multe feluri de mâncare cu multă personalitate, al căror gust te va da pe spate.

Dealul Cetățuia

O mică excursie până pe Dealul Cetățuia este, credem noi, obligatorie atunci când alegi să vizitezi Brașovul timp de un weekend.

Vorbim despre un obiectiv ce atrage turiștii precum un magnet. Motivul este ușor de înțeles: aici ai parte de o panoramă superbă. Poți admira orașul, de sus, și să faci o mulțime de fotografii interesante.

Poiana Brașov

O altă locație pe care trebuie să o bifezi este și Poiana Brașov. Cu siguranță ai auzit de ea până acum, fiind vorba despre poate cea mai populară stațiune montană din România.

Dacă alegi să vizitezi Brașovul în timpul sezonului rece, atunci vei putea să te bucuri de sporturile de iarnă preferate și totodată să admiri peisaje de iarnă superbe.

Parcul Aventura îți oferă adrenalină

Cine spune că Brașovul este o destinație ideală doar pentru cei care iubesc peisajele frumoase, clădirile istorice și bucatele tradiționale? Sunt și alte activități de care te poți bucura alegând să vizitezi Brașovul, chiar și în cazul în care stai aici timp de doar un weekend.

Parc Aventura este un alt obiectiv turistic pe care trebuie să îl vizitezi atunci când mergi în Brașov. Vei avea aici acces la o mulțime de activități ce îți vor stimula adrenalina, de la tiroliene la alte activități distractive și totodată memorabile.

Rezervația de urși din Zărnești

Rezervația de urși din Zărnești este suficient de aproape de Brașov, încât să merite efortul pentru a efectua o deplasare. Iar dacă iubești natura și îți place să admiri animalele sălbatice de aproape, în mediul lor natural, atunci cu siguranță nu vei regreta faptul că ai vizitat această locație.

Strada Sforii

Știai că în Brașov găsești una dintre cele mai înguste străzi din Europa? Se numește Strada Sforii și se întinde pe o lungime de aproximativ 80 de metri. Nu însă lungimea ei o face specială, ci lățimea de aproximativ 1.3 metri.

Foarte plăcut colorată, Strada Sforii atrage o mulțime de turiști așa că dacă tot ajungi în Brașov pentru un weekend, trebuie neapărat să o vizitezi și tu. Experiența va fi foarte plăcută, suntem siguri.

Prima Școală Românească

Un alt obiectiv de vizitat în Brașov este prima școală românească. Aceasta este situată în interiorul curții Bisericii Sfântul Nicolae.

Inițial, aceasta a fost ridicată în anul 1495 pentru ca mai apoi să fie reclădită în anul 1760. Decorul interior și mai ales elementele prezente în interiorul școlii te vor convinge că este o destinație obligatorie pentru toți cei care vizitează Brașovul.

Localitatea Viscri

Dacă dorești să descoperi și viața rurală a Brașovului, atunci merită să părăsești orașul pentru a descoperi localitatea Viscri. 

Acest sat poate fi vizitat în comuna Bunești, fiind unul dintre cele mai cunoscute sate din România. Vei găsi aici locuințe cu o arhitectură foarte atrăgătoare dar mai ales o biserică fortificată ce a fost construită în secolul XIII.

Biserica este înconjurată de o cetate cu ziduri, unul dintre turnuri oferind o priveliște minunată. Îți recomandăm să incluzi localitatea Viscri pe lista ta de obiective turistice de vizitat atunci când mergi în Brașov.

Dacă alegi să vizitezi Brașov timp de un weekend, nu trebuie să ratezi obiectivele turistice pe care ți le-am prezentat în acest articol. Fiecare obiectiv turistic în parte este special în felul său și suntem siguri că vei descoperi și alte obiective turistice interesante dacă dispui de mai mult timp liber.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.