Ce presupune activitatea ta cand mergi într-o casa de amanet

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 05 apr 2018, 11:52

Daca esti sceptic atunci cand vezi o casa de amanet, din cauza speculatiilor pe care le-ai mai auzi din partea unor persoane neavizate si nu apelezi la serviciile oferite, trebuie sa stii ca sunt o multime de beneficii pe care le poti avea, cele mai multe dintre ele fiind în avantajul tau.

Pentru a cunoaste mai bine acest domeniu, iata ce trebuie sa stii despre o casa de amanet Midas, ce îti ofera si ce presupune activitatea ta acolo.

O casa de amanet este solutia ideala, cea mai practica si la îndemana atunci cand ai nevoie de o suma de bani pe care nu o gasesti în alta parte. Orice tip de bijuterii, aur, argint, platina sau obiecte valoroase precum telefoane, electronice, electrocasnice pot fi inregistrate într-o casa de amanet si poti primi bani în schimbul lor. 

Casa de amanet îti înregistreaza bunurile si îti întocmeste un contract prin care îti ofera garantia ca îti va pastra produsele în siguranta pana în momentul în care îti doresti sa le ridici. 

In prima faza cand ajungi într-un amanet, se analizeaza obiectele aduse de catre un evaluator si se stabileste pretul, în functie de produs si din categoria din care face parte. In cazul aurului, se stabileste înca de la început de cate karate este, dar si ce gramaj are. 

Inca de la bun început se incheie un contract între client si casa de amanet pe o perioada de 30 de zile, dar în tot acest timp îti poti ridica mai repede produsul, daca îti doresti acest lucru.

Pentru perioada de 30 de zile se stabileste un comision, pe care tu, ca si client, te obligi sa îl platesti în momentul ridicarii produselor. Comisionul nu este fix întotdeauna, ci depinde de perioada în care ai lasat obiectele în amanet. Este fix doar atunci cand ai lasat obiectele pentru perioada stabilita de 30 de zile. Nimic nu se schimba în lipsa ta. Vei plati suma pe care initial ai agreat-o.

Intr-o casa de amanet nu pierzi mult timp deoarece banii îti sunt înmanati imediat. Dupa ce ai lasat obiectele si ai completat contractul de închiriere, poti pleca direct acasa cu banii. Nu te gandi ca exista o adevarata birocratie pe care trebuie sa o ai la cunostiinta. Sunt doar detalii pe care trebuie sa le stii în legatura cu produsele pe care le-ai lasat. 

Obiectele aduse la amanet pot fi doar lasate pe o perioada de timp, dar pot fi si vandute catre casa de amanet. 

Sa lasi un obiect la casa de amanet bucuresti presupune sa te angajezi ca în termenul de 30 de zile vei veni, vei plati suma de bani stabilita si îti vei ridica produsul. In cazul în care nu ai sa înapoiezi suma dupa termenul de 30 de zile, poti merge sa platesti doar comisionul stabilit si mai poti prelungi pana cand consideri ca poti face plata.

Sa vinzi un obiect catre o casa de amanet presupune sa primesti banii pe loc pentru produsul avut si sa nu mai fi nevoit sa te întorci pentru a-l mai recupera. Daca totusi îl mai vrei, îl poti cumpara ulterior de la casa de amanet, bineînteles daca îl mai gasesti disponibil, dar si la un alt pret fata de cel pe care tu l-ai vandut. 

Dupa toata aceasta activitate pleci cu banii direct în buzunar, fara sa fii pierdut mult timp si fara sa platesti nimic în avans, dar cu siguranta ca te poti putea bucura de suma de bani de care ai avut nevoie. 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.