Ce preț au rechizitele pentru noul an școlar în librăriile din București. Un caiet mic dictando a ajuns să coste 9 lei

Autor: Diana Ghita
colaj rechizite Foto(5)

Rechizitele au ajuns la prețuri considerabile

Sursa: Kanal D

În pragul noului an școlar, părinții din București trebuie să scoată din buzunar sume impresionante pentru a-și echipa copiii cu rechizitele necesare, întrucât prețurile au sărit în aer, mai ales la librăriile din Capitală.

O vizită în librăriile din București dezvăluie costuri la rechizite care variază considerabil, dar care, în ansamblu, pot pune o presiune considerabilă asupra bugetului unei familii care trebuie să-și pregătească copiii pentru anul școlar 2024-2025.

Ce preț au rechizitele pentru noul an școlar în librăriile din București

Cel mai șocant preț este cel al ghiozdanelor, care variază între 300,50 lei și 617,60 lei, în funcție de mărime și calitatea materialului.

Chiar dacă ghiozdanele nu sunt produse de branduri renumite, prețurile lor sunt departe de a fi accesibile pentru toți părinții.

Pe lângă ghiozdane, restul rechizitelor necesare pentru începerea școlii adaugă și ele costuri semnificative. Un caiet studențesc, de exemplu, se vinde cu 17,99 lei, în timp ce un caiet mic costă 9,99 lei. Aceste prețuri, aparent mai accesibile decât cele ale ghiozdanelor, se pot aduna rapid atunci când sunt necesare mai multe bucăți pentru diferite materii școlare.

Citește și: “Bătaie de joc” O mamă a postat ce rechizite a primit copilul ei de la Ministerul Educației: “Pe unul dintre caiete scrie 2012”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Alte obiecte esențiale, cum ar fi un capsator, sunt listate la 32,50 lei, iar o ascuțitoare costă 9,80 lei. Un suport de pixuri și creioane, deși nu pare un obiect indispensabil, ajunge să coste 53 de lei, în timp ce un set de patru pensule pentru pictat se ridică la 24,50 lei. Pentru părinții care trebuie să achiziționeze și rigle, acestea sunt disponibile la prețul de 15,50 lei, în timp ce un penar poate fi găsit la 65 de lei.

La ce alternative pot apela părinții, pentru rechizite mai ieftine

Deși fiecare articol în parte poate părea o investiție minoră, atunci când toate aceste costuri se adună, suma finală poate fi destul de mare. Această listă de prețuri arată că pregătirea pentru noul an școlar poate deveni o povară financiară semnificativă, în special pentru familiile cu mai mulți copii.

În ciuda acestor prețuri, părinții trebuie să investească în educația copiilor lor, dar nu fără a resimți presiunea asupra bugetului.

Citește și: Modificări majore în noul an școlar 2024-2025! Elevii pot fi dați afară de la ore dacă se îmbracă nepotrivit

În acest context, părinții se pot orienta spre alternative mai accesibile, cum ar fi cumpărăturile online sau vizitarea magazinelor de tip discount, în speranța de a găsi prețuri mai mici la rechizitele școlare.

Totuși, pentru cei care doresc să facă cumpărăturile pentru noul an școlar în stil tradițional, librăriile din București rămân una dintre principalele opțiuni, chiar și în ciuda acestor prețuri considerabile.

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.