Ce prețuri au alimentele în Ucraina, pe timp de război! Zece ouă costă doar 4 lei, iar în România costă 10! Cât costă un deodorant la ucraineni

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 31 mai 2024, 00:05

Prețurile din Ucraina sunt surprinzătoare

Sursa: Pexels.com; Unsplash.com

Joi, 30 mai, un internaut a decis să filmeze prețurile dintr-un supermarket din Ucraina, pentru a le arăta oamenilor ce diferențe mari există între produsele din țara respectivă și din România.

Se pare că prețurile din magazinele din Ucraina se mențin scăzute chiar și la doi ani după izbucnirea războiului ruso-ucrainean. În același timp, în mod paradoxal, inflația își pune din ce în ce mai mult amprenta asupra prețurilor din supermarketurile românești. 

Ce prețuri au alimentele în Ucraina, pe timp de război

În Ucraina, 10 ouă costă 37 de grivne (UAH), echivalentul a 4,17 lei românești, iar în supermarketurile din țara noastră, un cofrag cu 10 valorează 11.50

lei. 

O diferență mare de preț este și la ulei. În magazinele ucrainene, bărbatul le-a arătat internauților că 3 litri de ulei costă 17 lei (150 UAH), în timp ce noi plătim, pentru aceeași cantitate, 24 de lei (211 UAH).

Mai departe, tiktoker-ul le-a arătat oamenilor din online cât plătesc ucrainenii pentru un litru de lapte. Se pare că și pentru acest produs scoatem aproape dublu din buzunar, întrucât, în Ucraina, prețul lui este de 33 de grivne (3,75 lei), pe când la supermarketurile din țara noastră, prețul aceleiași cantități de lapte ajunge undeva la

7 lei, adică 61 de grivne ucrainene.

Citește și: Cel puțin 40 de morți și peste 100 de răniți într-un atac armat la Moscova. Explozia ar fi avut loc într-o sală de concerte

În privința cartofilor, prețul din România este similar cu cel de pe rafturile ucrainenilor, întrucât aceștia plătesc 5 lei (44 UAH) pe un kilogram, iar noi cumpărăm aceeași cantitate cu 6 lei (53 UAH).

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Însă acest lucru nu este valabil și în privința fructelor, întrucât, în vreme ce locuitorii Ucrainei scot din buzunar 22.75

(2,60 lei) de grivne pentru a-și cumpăra un kilogram de mere golden, românii plătesc 5 lei, echivalentul a 44 de grivne.

Cât costă alte produse la ucraineni

Bineînțeles că diferența de preț este regăsită și la raionul de carne. Dacă noi plătim 31 de lei (273 UAH) pe un kilogram de piept de pui dezosat, ucrainenii dau doar 170 de grivne (19,30 lei), pe aceeași cantitate.

La sucuri, situația este și mai alarmantă, întrucât prețul din supermarketurile românești pentru un suc la jumătate de litru ajung să depășească valoarea dublă a unuia comercializat în Ucraina, de aceeași marcă. Mai exact, la ucraineni, o sticlă de 500 de ml de suc costă 2,50 lei (22 UAH), iar la noi aceeași băutură valorează 5,50 lei (48.50 UAH).

Citește și: De ce Crește Inflația în România și Ce Înseamnă Aceasta Pentru Cetățeni

Însă, în mod surprinzător, există un produs care la noi este mai ieftin decât în Ucraina. Dacă acolo un deodorant ajunge la 10 lei (90 UAH), în România un deodorant produs de aceeași marcă valorează 8,20 lei (72,29 UAH).

@nuvreiaici Edit: Deodorantul in Romania e 18 lei, nu 8. Cum sunt prețurile în Ucraina? Aici e comparate cu cele din #România (toate preturile si conversia valutara la data de 30 mai 2024) #economie #preturi #prețuri #magazin #magazine #romania #bucuresti ♬ Paris- 3Hzwave