Ce produse vor dispărea din magazine în următoarele 3 săptămâni? Nu se vor mai găsi nicăieri în România!

Autor: Amalia Georgescu
Autoritățile au anunțat ce produse nu vor mai putea fi găsite în magazine începând cu luna iulie
Sursa: unsplash

Folosite până acum de o mulțime de persoane, aceste produse nu se vor mai regăsi pe rafturile magazinelor. Totul are legătură cu o decizie a Comisiei Europene. Ce produse vor dispărea în următoarele săptămâni?

România trebuie să se alinieze la standardele impuse de Comisia Europeană, astfel că, în următoarele 3 săptămâni, din magazine vor dispărea anumite produse. Ce anunț au făcut autoritățile?

Produsele care nu vor mai exista pe rafturile magazinelor începând din luna iulie

Comisia Europeană a adoptat o directivă în anul 2019 prin care a cerut ca toate produsele de unică folosință    fabricate din plastic să dispară din magazine.

Deși România a avut la dispoziție 2 ani pentru a retrage de la comercializare aceste produse din plastic, măsurile nu au fost luate peste tot, astfel că farfuriile, paharele sau tacâmurile de unică folosință încă pot fi găsite în magazine.

Cu toate acestea, reprezentanții Ministerului Mediului dau asigurări că vor pune la cale un plan prin care să rezolve această problemă în următoarele trei săptămâni, având în vedere că termenul limită până la care produsele din plastic trebuie să dispară de pe rafturi este 3 iulie.

Citeste si: Anunțul momentului! Apare o nouă taxă de poluare? Ce a declarat Ministrul Mediului

Practic, din luna iulie a acestui an, în magazinele din România nu ar mai trebui comercializate produse ca: paie de plastic, farfurii de unică folosință, pahare de plastic, tacâmuri de unică folosință, caserole sau bețișoare pentru urechi. Specialiștii spun că toate aceste produse ar trebui înlocuite cu unele fabricate din materiale naturale, cum ar fi cele din trestie de zahăr.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu doar marile magazine vor fi nevoite să retragă de la comercializare aceste produse din plastic, ci și cei care livrează mâncare.

Restaurantele vor trebui să vină cu soluții, astfel încât să nu mai depoziteze mâncarea în caserole de plastic.

Decizia Comisiei Europene vine după ce studiile au arătat că produsele din plastic se descompun foarte greu, lucru care nu face altceva decât să afecteze în mod negativ mediul înconjurător. Astfel, este nevoie de măsuri drastice pentru conservarea mediului și protejarea naturii, acesta fiind motivul pentru care autoritățile caută soluții în vederea rezolvării acestei probleme.

„Un principiu care este introdus odată cu această directivă este “poluatorul plăteşte”, adică producătorul trebuie să se asigure că în anumite cazuri este cel care va colecta resturile, deşeurile rezultate în urma utilizării acestor produse.”, a precizat Ștefan Turcu, reprezentant al Comisiei Europene în România, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si: ALERTĂ meteo mondială! Ploiele musonice vor afecta întreg globul

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.