Ce putem face cu cojile rămase de la ouăle de Paște. Iată cum poate beneficia grădina ta de aceste coji

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 16 ian 2024, 00:10

Ce putem face cu cojile rămase de la ouăle de Paște

Sursa: PixaBay

Cu ocazia zilei de Paște, credincioșii vopsesc zeci de ouă pentru a le ciocni la data de 16 aprilie. Iată cum putem folosi cojile rămase de la ouăle vopsite.

În această săptămână, gospodinele au preparat pască, cozonac, carne de miel, drob, sarmale și multe alte feluri de mâncare ce au necesitat ouă. Iată ce poți face cu cojile de la ouă. 

Citește și: Produsele fabricate din făina de insecte ajung și în România. Ce se va întâmpla cu produsele de panificație tradițională, fabricate din făină de grâu

Ce putem face cu cojile rămase de la ouăle de Paște

Cu ocazia zilei de Paște, gospodinele au vrut să aibă masa plină cu preparate tradiționale, precum drob, ouă vopsite, cozonac sau pască. Aceste feluri de mâncare au necesitat multe ouă, iar aceste coji pot fi folosite chiar în căminul nostru. De cele mai multe ori, femeile tind să arunce cojile de la ouă deoarece nu găsesc o întrebuințare a acestora în casă, însă acestea pot fi folosite în grădină.

O grădină bogată și colorată este tot ce își dorește o persoană, acum că a venit primăvara, iar cojile de ouă pe care le-am folosit cu ocazia zilei de Paște. Marele dușman al unei grădini perfecte este reprezentat de insecte și gândaci, iar una dintre singurele variante ce își fac efectul sunt soluțiile speciale, însă acestea costă o sumă colosală de bani.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Aici ne vor veni în ajutor cojile de ouă, acestea pot să țină departe de grădina noastră prietenii nedoriți. 

Citește și: Unde se află singurul oficiu poștal destinat persoanelor fără vedere. Funcționează pe baza unui sistem inteligent

Iată cum poate beneficia grădina ta de aceste coji

Cojile de ouă ne pot proteja grădina de insecte sau gândaci, iar acest truc trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată când folosim ouă, deoarece acestea ne pot ajuta în grădina noastră.

Tot ce trebuie să faci este să zdrobești foarte bine cojile de ouă, după care să le poți  pune în pământ. După ce acestea vor intra în sol, grădina ta va fi diferită.

Aceste coji de ouă pot fi și elementele necesare pentru arici. Cojile pot fi folosite ca și hrană pentru arici, iar dacă îți dorești să stea în apropierea casei tale, tot ce trebuie să faci este să lași câteva coji de ouă, iar aricii vor veni spre tine.

Citește și: Consumul exagerat de ouă de Paște: Ce riscuri poate avea asupra sănătății tale?

Sursa: spynews.ro