Ce rămâne în continuare interzis până la 1 iulie? Nelu Tătaru: "Încă nu..."

Autor: B.H.

Vești proaste pentru români. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat ce activitate rămâne în continuare interzisă, chiar și după relaxarea anunțată după 15 iunie.

Deși începând cu data de 15 iunie mai multe restricții vor fi ridicate, iar oamenilor li se va permite să meargă la mall, să călătorească în alte țări, să își ducă copiii la grădiniță sau să meargă la pisicinele exterioare, există o activitate despre care Nelu Tătaru a spus că rămâne în continuare interzisă.

Citeste si: În ce țări vom putea călători fără a mai sta în izolare la întoarcere?

Ce rămâne în continuare interzis până la 1 iulie? Nelu Tătaru: "Încă nu..."

În România, numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus se modifică de la o zi la alta, iar în acest context, autoritățile au decis că nu este momentul pentru relaxarea completă a restricțiilor. Astfel, după 15 iunie, românilor le vor fi în continuare interzise anumite activități. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru cei care se așteptau ca după 15 iunie să fie permisă oficierea slujbelor în interiorul bisericilor, ei bine, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că acest lucru nu se va întâmpla. Nelu Tătaru a precizat că slujbele ar putea fi reluate în interiorul bisericilor cel mai devreme după data de 1 iulie. Ministrul Sănătății a motivat această decizie aducând în discuție numărul destul de ridicat de cazuri noi de infectare cu coronavirus înregistrate, în fiecare zi, în România.

Citeste si: Motivul pentru care magazinele din mall-uri nu se vor deschide luni. Când vom putea merge la cumpărături?

"Evaluarea şi evoluţia zilnică pe care o vom face în următoarea perioadă ne va da şi momentul în care se va produce acest lucru. De pe 15 (iunie- n.r.), încă nu. Încă avem o rată de transmitere în comunitate.

Ieri am avut 237 de cazuri noi. Încă avem în jur de 150 de cazuri la Terapie Intensivă, încă avem peste 4.000 de cazuri active în societate, iar adresabilitatea a crescut din ce în ce mai mult la Unităţile de Primire Urgenţă în ultima perioadă. În măsura în care în perioada 15 iunie- 1 iulie vom vedea că avem o evoluţie favorabilă, scăderea numărului de cazuri, dar mai ales transmiterea în comunitate în măsură scăzută, atunci putem decide.",
a spus Nelu Tătaru, porivit agerpres.ro.

Citeste si: Se împlinesc 30 de ani de la mineriada din 13-15 iunie: Patru morţi, peste 1.300 de răniţi şi niciun vinovat