Ce reguli ar putea fi impuse pe litoral în această vară?

Author: B.H.

Criza coronavirusului ar putea schimba felul în care se desfășoară vacanțele românilor. Ce reguli ar putea fi impuse pe litoral?

Chiar dacă momentan restaurantele și barurile rămân închise și nu există informații clare despre deschiderea oficială a sezonului estival, au apărut informații referitoare la anumite reguli care ar putea fi impuse pe litoral în această vară.

Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, autoritățile atrag atenția că regulile de igienă ar trebui respectate indiferent de situație, inclusiv în timpul vacanțelor.

Citeste si: Veste uriasa pentru credinciosi: se da Lumina Invierii! Unde se repeta slujba de Paste

Ce reguli ar putea fi impuse pe litoral în această vară?

Dacă inițial în spațiul public se vorbea despre montarea unor panuri de plexiglas între șezlonguri pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, Corina Martin, președinta Federației Asociațiilor de Promovare Turistică, a precizat că această măsură nu va fi impusă. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cu toate acestea, turiștii vor fi nevoiți să respecte regulile de distanțare socială în cadrul teraselor, restaurantelor, dar și pe plajă, urmând ca în perioada următoare să fie stabilit un set complet de reguli.

Citeste si: Cum ar fi putut America sa salveze 36.000 de vieti. De ce au murit 84% dintre bolnavii de coronavirus din SUA

"Ne-am uitat foarte atent la ce fac colegii noștri din celelalte țări.

Am propus pentru redeschiderea teraselor și după două săptămâni, la 15 iunie, pentru deschiderea restaurantelor cu spații închise măsuri care vizează distanțe de minim 2 metri între mese, maximum 8 persoane la aceeași masă, considerând că venim să luăm masa împreună cu mai multe persoane. Desigur, echipamente de protecție pentru personal, cu interacțiune minimă între personal și oaspeți. Un maximum de 50% din capacitatea ocupată pentru restaurantele închise. În spațiile de cazare, măsuri foarte simple. Lucrăm la propuneri privind activitatea la beach-baruri.
Sunt reguli extrem de simple, nu va fi vorba de panouri de plexiglas între șezlonguri, repet, nu mergem la spital, mergem în vacanță"
, a spus Corina Martin, președinta Federației Asociațiilor de Promovare Turistică, potrivit digi24.ro  

Citeste si: Poliţia de Frontieră: 22.900 de persoane au intrat în ţară joi, 16.200 din Ungaria

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.