Ce reguli ar putea intra în vigoare în noaptea de Revelion? CNSU a propus noile măsuri

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 19 aug 2022, 03:00

Reguli de Anul nou

Sursa: pexels

Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune o serie de măsuri de relaxare care ar urma să intre în vigoare de la 1 decembrie.

Vești bune înainte de sărbători! CNSU propune o serie de măsuri de relaxare care ar urma să intre în vigoare la începutul lunii viitoare. Ce prevede decizia CNSU?

Noi măsuri de relaxare pentru români în perioada sărbătorilor

CNSU vine cu propunerea ca, în noaptea de Anul Nou, să poată fi organizate revelioane în aer liber, până la ora 21:00, cu 1.000 de persoane și cu respectarea distanțării sociale de 4mp/persoană, potrivit Antena3.

Totodată, autoritățile discută și despre alte măsuri de relaxare care ar urma să intre în vigoare, însă nu s-a luat o decizie finală în acest sens.

Printre măsurile pe care Comitetul Național pentru Situații de Urgență le propune se numără și prezența fizică în școli, indiferent de rata de vaccinare, în localitățile în care incidența este mai mică de 3 la mia de locuitori.

”Art.1 – Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ din localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 3/1.000

de locuitori, indiferent de rata de vaccinare a personalului, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”, se arată în propunerea CNSU.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În ceea ce privește organizarea Zilei Național de 1 decembrie, aceasta ar urma să se organizeze cu participarea a 200 de persoane și cu respectarea normelor de protecție.

Ce reguli ar putea intra în vigoare de Revelion?

În ceea ce privește măsurile care ar putea intra în vigoare de Anul nou, potrivit CNSU, persoanele vaccinate vor putea participa la desfășurarea activităților în aer liber, precum și la concerte sau festivaluri.

Se propune organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor și festivalurilor, în intervalul orar 05:00-21:00. La eveniment vor putea participa nu mai mult de 1.000 de personale, cu respectarea distanței de 4mp/persoană. Doar persoanele vaccinate vor putea participa.

De asemenea, cursurile și workshop-urile vor putea fi organizate și ele, însă cu un număr limitat de persoane.

”Art.5 – (1) Se propune organizarea și desfășurarea de cursuri, workshop-uri și conferințe, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în interior sau în exterior, dar nu mai mult de 150 de persoane, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, purtarea măștii de protecție și respectarea normelor de sănătate publică. (2) Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.”, arată sursele citate.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, luni, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.