Ce relație a avut Prințul Harry cu bunica sa, Regina Elisabeta a II-a. Cea de-a 38-a aniversare a Ducelui de Sussex, umbrită de moartea Reginei

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 15 iun 2023, 00:15

Ce relație a avut prințul Harry cu bunica sa

Sursa: Facebook HOLA USA

Decizia ce l-a făcut pe Prințul Harry să se îndepărteze de familia sa regală a fost cea de a renunța la toate atribuțiile regale și la toate privilegiile pe care le avea pentru a trăi o viață normală, împreună cu soția sa, Meghan Markle.

Ultima întâlnire dintre Prințul Harry și bunica sa, Regina Elisabeta a II-a a fost în cadrul Jubileului de Platină în onoarea celor 70 de ani de în care a fost la tron.

Citeste si: Cine este românul care conduce funerariile Reginei Elisabeta a II-a: „Este ultima mea misiune pentru Regină”

Ce relație a avut Prințul Harry cu Regina Elisabeta a II-a

Relația Prințului Harry cu bunica s-a nu a mai fost la fel de puternică și strânsă ca înainte după ce acesta împreună cu soția sa au decis să părăsească Marea Britanie și să renunțe la toate atribuțiile regale pe care cei doi le aveau.

Regina Elisabeta a II-a și-a văzut pentru prima oară strănepoata care îi poartă numele de alint, Lilibet, cu puțin timp înainte ca mezina familiei cu sânge regal să împlinească 1 an.

Deși întreaga familie a Prințului Harry și a lui Meghan Markle a fost la celebrarea domniei Reginei Elisabeta a II-a, aceștia nu au dorit să rămână în umbră și au decis să nu urce la balcon împreună cu familia regală pentru a urmări parada și nici nu au stat alături de ceilalți membri ai familiei regale.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Margareta a României, posibila soție a lui Charles al III-lea. Ce legătură există între ea și între regele Marii Britanii

Aniversarea Prințului Harry, umbrită de moartea Reginei

Astăzi, 15 septembrie, Prințul Harry împlinește 38 de ani, iar amintirea acestei aniversări va fi una dintre cele mai triste. Ducele de Sussex, împreună cu Familia Regală, nu-și poate onora aniversarea, întrucât se află în doliu, în memoria Reginei Elisabeta a II-a a Angliei.

Suverana s-a stins din viață la data de 8 septembrie 2022, după 7 decenii de domnie, înainte de deces, Regina Elisabeta a II-a a fost sub supraveghere medicală, ultimul control având loc joia trecută, când medicii au decis să cheme membrii Familiei Regale la Castelul Balmoral.

Regele actual al Angliei, Charles, împreună cu soția, frații și copiii, au ajuns cât de repede au putut pentru a petrece ultimele clipe cu Regina Elisabeta a II-a, însă Prințul Harry nu a ajuns destul de repede pentru a își lua rămas bun de la bunica sa, dar i-a

transmis un mesaj sentimental. „Bunico, în timp ce această despărțire finală ne aduce o mare tristețe, sunt veșnic recunoscător pentru toate momentele noastre – de la cele mai timpurii amintiri din copilărie cu tine, până la a te vedea pentru prima dată în calitate de comandant șef, până în primul moment în care am cunoscut-o pe soția mea dragă și i-am îmbrățișat pe strănepoții tăi iubiți. ţi mulţumesc pentru angajamentul tău faţă de Coroană.
Îţi mulţumesc pentru sfaturile bune. Îţi mulţumesc pentru râsul molipsitor. Şi noi zâmbim ştiind că tu şi bunicul v-aţi reunit acum, în pace”
.

Citeste si: LIVE TEXT: Sicriul Reginei Elisabetei a II-a a ajuns la Palatul Westminster. Luni, 19 septembrie, va fi zi liberă și zi de doliu național

Surse: a1.ro, wowbiz.ro