Ce restricții nu vor fi ridicate după 15 iunie? Raed Arafat a făcut anunțul: "Nu e bine să ne așteptăm la..."

Autor: B.H.

Al treilea val de relaxare a restricțiilor ar trebui să fie începând cu 15 iunie, însă nici nu după această dată nu vor fi eliminate toate măsurile impuse anterior. Raed Arafat a făcut anunțul.

După ce o mare parte din restricții au fost ridicate începând cu data de 1 iunie, autoritățile au anunțat ieri o creștere a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. În acest context, specialiștii atrag atenția asupra importanței respectării normelor de igienă și a regulilor de distanțare socială, chiar dacă acum există libertatea de mișcare în interiorul țării.

Citeste si: Semnal de alarma! Alexandru Rafila: "Sunt tari care au revenit la masuri mai dure: numarul de cazuri este in crestere"

Ce restricții nu vor fi ridicate după 15 iunie? Raed Arafat a făcut anunțul: "Nu e bine să ne așteptăm la..."

Dacă situația va fi una favorabilă, pe 15 iunie va avea loc al treilea val de relaxare a restricțiilor. Chiar dacă au fost anunțate o serie de măsuri posibile, Raed Arafat atrage atenția că încă este mult prea devreme pentru a lua decizii în acest sens, fiind nevoie să mai treacă o perioadă de timp în care să fie evaluat impactul măsurilor care au fost luate anterior.

Citeste si: Atentionare pentru romani! Raed Arafat trage un semnal de alarma dupa cresterea brusca a cazurilor de infectare cu coronavirus

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Șeful DSU, Raed Arafat, a ținut să precizeze ce restricții nu vor fi ridicate după 15 iunie. Este vorba despre activitățile desfășurate în spații închise, la care să participe un număr mare de persoane. Astfel, există posibilitatea ca teatrele sau cinematografele să nu funcționeze la capacitate maximă nici după 15 iunie. 

"Sunt unele țări care deja relaxează totul din 15 iunie, sunt altele care nu fac acest lucru.

Va trebui să așteptăm să vedem care va fi evoluția. Nu m-aș hazarda acum să spun cu certitudine care vor fi măsurile respective. Aș spune mai bine la ce să NU ne așteptăm ca măsuri de relaxare. Poate că nu e bine să ne așteptăm la activități în masă în spații închise, la activități cu un număr foarte mare în spații deschise.

De exemplu, poate că cinematografele sau teatrele nu vor fi la capacitate maximă chiar din 15 iunie.

Poate că asta va fi o chestie pentru mai târziu, peste încă 15 zile. Poate că anumite competiții sportive vor avea loc în continuare fără spectatori, sau cu un număr limitat. Depinde de cum evoluează situația până în data de 15 iunie. Ce NU va fi cu siguranță, nu vor fi manifestările cu un număr larg în afară sau în interiorul unor spații închise.

Asta, la acest moment, este un lucru care nu va avea loc în următoarea perioadă de relaxare de după 15 iunie.

Aici vorbim de săli de cinema, săli de spectacole și festivaluri cu un număr foarte mare de oameni în exterior.", a spus Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri. Mesajul autorităților