Ce rețele de socializare mai există, în afară de Facebook

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 29 aug 2021, 01:24
Instagram îi calcă pe urme fratelui mai mare, ”Facebook”
Sursa: unsplash.com

Facebook a fost lansat în 2004, iar de atunci numărul utilizatorilor a crescut enorm. Există însă și alte rețele de socializare, care vin tare din spate.

Dacă v-ați săturat de Facebook și v-ați gândit să vă închideți contul, aveți la dispoziție o grămadă de alte rețele de socializare. Noi v-am pregătit un top 10 al celor mai utilizate astfel de aplicații, ca să vă hotărâți mai ușor cu ce veți înlocui Facebook-ul.

Instagram îi calcă pe urme fratelui mai mare, ”Facebook”

Au trecut deja 16 ani de când Facebook-ul a intrat în viețile noastre.

Între timp, au apărut și alte rețele de socializare, care încet, dar sigur, vor ajunge din urmă numărul de utilizatori pe care îi are celebrul Facebook, peste un miliard zilnic. Instagram este deja la mare căutare.

Lansat pe 6 octombrie 2010, Instagram are peste un miliard de utilizatori lunar și peste 500 de milioane în fiecare zi. În ceea ce privește numărul pozelor postate pe Instagram, acesta a depășit 50 de miliarde.

În fiecare zi, peste 100 de milioane de fotografii și clipuri sunt încărcate de către utilizatori. 

Zilnic, pe această rețea de socializare se dau nu mai puțin de 4.2 miliarde de like-uri. Numărul de afaceri de pe Instagram a depășit 25 de milioane. Mai puțin știut este faptul că 56.3% dintre utilizatorii acestei rețele de socializare sunt femei, iar restul de 43.7% sunt bărbați. 

În Statele Unite există peste 120 de milioane de persoane care folosesc Instagram, adică 63% dintre americani. 89%

dintre utilizatori sunt din afara SUA. În plus, 30% dintre cei care sunt activi pe Instagram au vârste cuprinse între 18 și 24 de ani și 35% au între 25 și 34 de ani. 

Cele mai căutate rețele de socializare

Iată mai jos un clasament al celor mai utlizate 10 rețele de socializare, în afară de Facebook și Instagram:

1. WhatsApp

Este o aplicație gratuită, care îți permite să trimiți mesaje, fișiere media sau să apelezi cu video. WhatsApp a fost cumpărat de Facebook și are deja peste 1 miliard de utilizatori. 

2. Twitter 

A apărut în 2006 și acum sunt peste 300 de milioane de persoane care folosesc Twitter-ul. Acesta îți permite să postezi celmult 280 de caractere. 

3. Messenger

Aparține de Facebook și are peste un miliard de utilizatori. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

4. LinkedIn

Lansată în 2003, aceasta este o rețea de socializare folosită mai mult în scop de afaceri. Este marcă înregistrată a Microsoft și are peste 500 de milioane de utilizatori. 

5. Google+

Așa cum îi spune și numele, a fost creată de Google și lansată în 2011. Are aproximativ 200 de milioane de utilizatori. 

6. Pinterest

Ceea ce diferențiază această rețea socială de altele este faptul că întreg conținutul se trece doar sub formă de pini. A fost fondată în 2009, iar în acest moment peste 200 de milioane de persoane folosesc Pinterest. 

7. Befilo 

Este o rețea de socializare nouă, apărută în 2017 și care permite oricărui utilizator să fie prieten cu toți ceilalți care folosesc Befilo. În momentul în care intrați în rețea, vă veți conecta automat cu restul membrilor. 

8. Zoimas

Și Zoimas face parte din categoria rețelelor de socializare nou apărute. Diferența este că puteți sta conectat pe această aplicație doar 15 minute și puteți intra doar o dată la 12 ore. În plus, vă puteți împrieteni cu cel mult 150 de persoane. 

9. Skype

Această platformă vă lasă să trimiteți atât mesaje text, cât și mesaje video sau doar audio. Apelurile sunt gratuite, indiferent de țara sau orașul în care vorbiți. A fost cumpărată de Microsoft și are peste 300 de milioane de utilizatori în fiecare lună.

10. Snapchat

Lansată în 2011, este o rețea de socializare cu 200 de milioane de utilizatori și conține atât mesaje video, cât și audio.