Ce riscă cei care nu poartă masca de protecție după 15 mai? Ludovic Orban: "Cu siguranţă va exista..."

Author: B.H.

În urmă cu mai multe săptămâni, președintele Klaus Iohannis a anunțat că purtarea măștilor de protecție va deveni obligatorie după 15 mai. Ce riscă cei care nu o poartă?

Mai sunt doar câteva zile până va expira starea de urgență, dar cu toate acestea, anumite aspecte încă sunt neclare, autoritățile fiind în continuare în căutarea celor mai bune soluții pentru a gestiona problema coronavirusului și în perioada următoare.

De la recomandare, purtarea măștii de protecție se va transforma în obligație după data de 15 mai, în spațiile închise sau în mijloacele de transport în comun.

Citeste si: Sarbatoare 12 mai: ce sarbatoresc romanii pe 12 mai

Ce riscă cei care nu poartă masca de protecție după 15 mai? Ludovic Orban: "Cu siguranţă va exista..."

Întrebat ce riscă persoanele care refuză să poarte masca de protecție în spațiile închise, Ludovic Orban a menționat că, până la momentul actual, nu există o sancțiune, dar că aceasta ar trebui să apară în timp.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

"Cu siguranţă va exista în timp o sancţiune, dar cred că lucrurile trebuie să se dezvolte gradual. Nu trebuie să ne apucăm să sancţionăm oamenii. Trebuie ca oamenii să se înveţe cu purtatul măştii. Trebuie ca oamenii să aibă măşti la ei. De asemenea, şi angajatorii să asigure măşti pentru personal."

, a spus Ludovic Orban, potrivit stirileprotv.ro

Citeste si: Cod galben de vânt puternic și furtună în aproape toată țara. Ce se întâmplă cu vremea în orele următoare?

Dacă în trecut prețul măștilor de protecție a crescut semnificativ, premierul României a precizat că nu se va întâmpla la fel și acum, având în vedere că a început producția pe teritoriul țării.

"Noi am căutat să dăm drumul la producţie de măşti, măşti chirurgicale cu trei pliuri, cele care asigură o protecţie de 80%. Deja avem 23 de producători autorizaţi de entităţile din subordinea Ministerului Apărării, care a crescut capacitatea de producţie zilnic în România. De asemenea, ne-am organizat ca, pe lângă importurile care se fac de către companiile private, să asigurăm o pătrundere pe piaţă a unei cantităţi suficiente de măşti care să asigure satisfacerea cererii de măşti care va exista după data de 15."

, a adăugat Ludovic Orban.

Citeste si: Niciun caz de Covid-19 transmis intern, în ultimele 24 de ore în China