Stomacul acestora se va obisnui sa fie tot timpul plin, iar micutii nu vor putea realiza cand s-au saturat.
Copiii trebuie sa manance atat cat simt ei ca au nevoie. Este foarte important pentru ei sa stie cand s-au saturat. Obiceiurile alimentare s-au schimbat foarte mult in ultimul timp, la fel si calitatea alimentelor. Portiile pe care le manaca un individ sunt mult mai mari comparativ cu cele din anii 1950 – 1960 cand nu exista obezitate sau riscul ca un individ sa faca diabet era mult mai scazut.
“ Marimea portiilor alimentare a crescut foarte mult in timp, iar daca iti incurajezi copilul sa manace tot din farfurie, el va lua ca indicator al saturatiei cantitatea dintr-o farfurie sau recipientul in care se serveste mancarea, organismul sau nemaiputandu-se baza pe indicatori interni care sa induca senzatia de satietate sau de foame ”, a declarat Katie Loth, nutritionist.
Specialistii sustin ca, in primul rand parintii sunt cei responsabili de obezitatea crescuta in randul copiilor. Si asta pentru ca nu stiu cu exactitate care ar trebui sa fie greutatea normala a unui copil in functie de varsta pe care o are. Este important ca, atat parintii, cat si copiii, sa cunoasca cat trebuie sa manace la o masa, dar si cand sa se opreasca.