Ce riscă Gheboasă, după ce a fost acuzat de deținere de substanțe ilegale în vederea consumului. Pedeapsa ar putea fi redusă în anumite condiții

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 24 oct 2024, 16:05

Tânărul artist, în vârstă de 23 de ani, a recunoscut acuzațiile formulate de procurorii DIICOT

 
Sursa: captură video

Gabriel Gavrici, cunoscut sub numele de scenă „Gheboasă” în lumea trapperilor, a apărut recent la Tribunalul București, însoțit de doi avocați, în încercarea de a obține o soluție favorabilă în dosarul în care este judecat pentru deținerea de droguri în vederea consumului.

Tânărul artist, în vârstă de 23 de ani, a recunoscut acuzațiile formulate de procurorii DIICOT, ceea ce ar putea influența sentința finală.

Citește și: Oana Roman, despre scandalul Gheboasa și libertatea de exprimare: „Libertatea de exprimare este un drept care are și limite”

Gheboasă, acuzat de deținere de droguri în vederea consumului

Incidentul care a dus la inculparea lui Gheboasă a avut loc la sfârșitul lunii februarie, când a fost surprins cu cannabis asupra sa, la scurt timp după ce achiziționase drogurile de la un traficant.

Tranzacția s-ar fi desfășurat într-o mașină, pe stradă. Ulterior, anchetatorii au efectuat percheziții atât la domiciliul trapperului, cât și la alte persoane suspectate de trafic de droguri.

Investigațiile au arătat că substanțele interzise ajunseseră chiar și în licee, conform declarațiilor procurorilor.

Deși în dosarul pentru trafic de droguri Gheboasă a fost audiat doar ca martor, el nu a scăpat de procesul legat de deținerea drogurilor pentru consum propriu.

Acesta nu este primul său conflict cu legea. În trecut, artistul a stârnit controverse după ce a interpretat versuri vulgare și jignitoare la adresa femeilor în cadrul unui festival.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Câți invitați vor veni la nunta lui Iancu Sterp. Mama Geta spune cum se va desfășura evenimentul special din viața fiului. „Să se audă că e nuntă aici, în sat, că se însoară Iancu cel frumos.”

Versurile din majoritatea pieselor sale, care au devenit populare inclusiv în rândul minorilor, includ referiri frecvente la consumul de droguri.

„Nu este implicat niciun minor, pentru că eu nu am vândut, nu vând și nu o să vând nimănui, pentru că eu nu sunt un traficant. Eu sunt un simplu fost consumator. Dacă m-au prins, ce să fac. Stăm în libertate că n-avem ce să facem, avem foarte multe proiecte, multă treabă,” a

transmis Gheboasă.

Gheboasă va fi nevoit să facă muncă în folosul comunității

Subiectul „Gheboasă” a fost discutat și în platoul emisiunii „Follow us”, unde Ilinca a descris incidentul ca un ghinion pentru artist. Cu toate acestea, având în vedere că a recunoscut acuzațiilor, Gheboasă riscă o pedeapsă care se va rezuma doar la o amendă penală și muncă în folosul comunității. 

Gheboasă urmează să afle pe 3 decembrie ce sentință va primi în acest dosar. 

Ilinca Vandici: Cum să ai ghinion de ăsta în viață? Fix atunci te prind, o singură dată în viață? Eu zic doar ce a declarat omul. Ghinion, sincer acum.

Teo Trandafir: Problema e faptul că tinerii decid și îl urmăresc în continuare pe el.

În capul lor tot ce sclipește e bun de mâncat.