Ce riscă profesorii care nu se vaccinează anti-Covid-19? Ministrul Educației: „Colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor...”

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 14 apr 2021, 09:50
Ministrul Educaţiei a făcut precizări despre vaccinarea în rândul cadrelor didactice
Sursa: PixaBay

Cu toate că vaccinarea nu este obligatorie, ci reprezintă un act voluntar, ministrul Educației a precizat ce ipoteze sunt luate în calcul în cazul profesorilor care aleg să nu facă vaccinul anti-Covid-19. Ce precizări a făcut Sorin Cîmpeanu?

Autoritățile din România atrag de fiecare dată atenția că vaccinarea este singura cale pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus, însă în continuare oamenii sunt reticenți atunci când vine vorba despre administrarea vaccinului. Ce s-ar putea întâmpla cu profesorii care vor refuza să se vaccineze?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declarații despre vaccinarea cadrelor didactice

După o lungă perioadă în care școlile din România au fost închise, autoritățile își doresc ca elevii să se poată întoarce în bănci  în toate unitățile de învățământ din țară, iar cursurile

să se desfășoare normal. Pentru ca acest scenariu să devină realitate, ministrul Educației este de părere că un număr mare de profesori ar trebui să se vaccineze. 

Deși cadrele didactice nu sunt obligate să facă vaccinul anti-Covid-19, Sorin Cîmpeanu a precizat că există o presiune foarte mare din partea părinților în momentul de față și că aceștia ar dori reluarea cursurilor cu prezență fizică doar în acele clase unde profesorii sunt vaccinați.

În această situație, ministrul Educației a precizat că este luată în calcul ideea ca profesorii care nu se vaccinează să poată preda doar online, chiar dacă orele se pot desfășura și față în față în școala din care fac parte.

Citeste si: Vești proaste din partea Ministerului Educației: „Devine o problemă de securitate naţională...” Ce anunț a făcut ministrul Sorin Cîmpeanu?

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Vaccinarea este singura soluţie, cred că pentru oricine are un raţionament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară.(...) Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate. Înţelegem foarte bine, sunt colegi care au afecţiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze. Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticenţe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin.

E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate.

Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică.

Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple.”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Vacanța de vară va fi mai scurtă? Ministrul Educației, anunț de ultimă oră despre extinderea anului școlar. Ce variante sunt luate în calcul?