Crăciunul este o sărbătoare care le reamintește credincioșilor despre importanța rugăciunii și a credinței în Dumnezeu. Este o zi magică, încărcată de semnificație, iar cei care vor să fie protejați de rele întregul an se spune că este bine să citească o rugăciune specială de Crăciun.
Ce trebuie să faci de Crăciun 2022, înainte sa te așezi la masă?
Crăciunul este pe lista celor mai iubite sărbători din timpul anului. Este o sărbătoare a bucuriei, a familiei și în care oamenii sunt mai buni, mai iertători și mai darnici cu cei din jurul lor. În această zi sfântă, creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Domnului, un moment important pentru întreaga lume creștină.
Nașterea Domnului este prima sărbătoarea importantă din calendar care este dedicată Mântuitorului Iisus Hristos. În fiecare an, Crăciunul este sărbătorit pe data de 25 decembrie, atunci când toți credincioșii se bucură de nașterea lui Iisus Hristos.
Pentru că este o sărbătoare care se petrece în familie, în această zi, oamenii obișnuiesc să servească masa în compania celor dragi. Înainte de a gusta din preparatele tradiționale pregătite special pentru ziua de Crăciun, se spune că este bine să fie rostită o rugăciune puternică și grabnic ajutătoare.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Rugăciunea care se spune în ziua Nașterii Domnului. Trebuie să o rostești de Crăciun
Tradiția spune că în ziua de Crăciun se pot întâmpla adevărate miracole, se împlinesc dorințe, mai ales pentru cei care se roagă din suflet.
Există o rugăciune care se spune în ziua Nașterii Domnului și despre care se crede că îi protejează pe credincioși de rele, le aduce liniște în suflet și mult noroc. Iată ce rugăciune se rostește în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie 2022:„Stăpâne, Doamne Dumnezeule, Atotţiitorule, când Te-ai născut din Fecioara Maria în Betleemul Iudeii, cu spaimă făpturile s-au minunat şi lumea s-a bucurat de Naşterea Ta, Cel ce ai făcut pe om după chipul şi asemănarea Ta şi i-ai dat botezul spre pocăinţă; Care ne-ai adus pe noi la preacuratele zilele acestea pentru înfrânarea patimilor,
Citește și: Când este sărbătorit Sfântul Ștefan în 2022. Sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox