Ce rute ocolitoare pot alege românii, cât timp este închisă Valea Oltului

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 16 iul 2024, 12:21

Rute ocolitoare pentru Valea Oltului

Sursa: harti.andnet.ro

Valea Oltului este unul dintre cele mai circulate drumuri din România, însă în plin sezon estival aceasta s-a închis pentru tăierea a peste 20.000 de copaci.

Românii ce își doresc să ajungă în regiunile nordice ale țării trebuie să își regândească traseul pentru că Valea Oltului s-a închis în perioada 8 iulie- 9 august 2024 pentru construcția autostrăzii Sibiu- Pitești. Pentru a facilita această schimbare în plin sezon estival, CNAIR le-a oferit șoferilor o listă care cuprinde mai multe rute alternative pentru Valea Oltului.

Rute ocolitoare Valea Oltului

Pentru construirea autostrăzii Sibiu- Pitești, românii trebuie să facă câteva sacrificii în plin sezon estival. Valea Oltului este unul dintre cele mai circulate drumuri din România, însă pentru defrișarea a peste 20.000 de copaci pentru construirea noii autostrăzi care să faciliteze accesul oamenilor la zona de nord a Țării, circulația a fost restricționată timp de o lună.

În perioada 8 iulie- 9 august 2024, circulația pe Valea Oltului este închisă.

Există o excepție, pe Drumul Naţional 7, între Boiţa şi Lăzăreţ, unde oamenii pot circula în intervalul orar 20:00 şi 6:00. Pe Drumul Național 7, locuitorii zonei și oamenii ce lucrează în regiunea respectivă pot să acceseze drumul de două ori pe zi, câte o jumătate de oră, dimineaţa şi seara.

Citește și: Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu- Piteşti

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Pentru a le veni în ajutor șoferilor, CNAIR a publicat rute ocolitoare pe care le pot folosi pentru a ajunge unde își doresc fără să fie încurcați de restricția drumului Valea Oltului. Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:

  • București → A3 → Ploiești → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7;

Pentru relația Pitești – Brașov și retur:

  • Pitești → DN73 – A3 → Râșnov → Brașov;

Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:

  • București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1.

Totodată pentru această relație sunt propuse și următoarele variante alternative:

  • București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1;
  • București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Drobeta Turnu Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1, potrivit politiaromana.ro.

Cu toate acestea, șoferii ce conduc autovehicule cu masa totală maximă autorizată < 7,5 tone trebuie să utilizeze alte alternative față de ceilalți participanți în trafic, însă cu

toate acestea, șoferii aleg să conducă toată noaptea pe Valea Oltului, în loc să circule mai mult pe drumurile ocolitoare. Iată care sunt rutele pe care le pot folosi șoferii ce conduc autovehicule cu masa totală maximă autorizată < 7,5 tone:

  • Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN73A → Brașov și retur;
  • Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Brașov și retur.

De ce nu se puteau realizările în toamnă?

Majoritatea șoferilor sunt revoltați de perioada în care a fost închisă Valea Oltului, fiind un drum foarte circulat, însă coordonatorul de șantier a explicat că aceste lucrări nu puteau fi realizate în altă perioadă a anului din cauza condițiilor meteorologice ce pot fi periculoase pentru lucrările realizate.

"Dacă se împingea această închidere de trafic în luna septembrie, în zona de munte deja temperaturile pot să scadă foarte mult, începe sezonul ploios care este foarte periculos atunci pentru acest gen de lucrări", spune Bogdan Alexandru, coordonator de şantier, potrivit observatornews.ro.